Hva med Fiji?

Volvobåtene seiler nå med kurs direkte for Fiji. Det kan bli Green Dragons gylne sjanse

Publisert

Bouwe Bekking og Tom Addis skrev idag i en e-post fra Telefonica Blue at det kan bli utslagsgivende om båtene står opp østsiden av Fiji, eller om noen må falle av og gå vest av øygruppen. Det kan i så fall bety tapte posisjoner og distanse.

Det er i løpet av de neste tre dagene man vil se hvordan det går, men nå har alle båtene kurs mer eller mindre direkte på øygruppen. Best an til å stå opp ligger Green Dragon Team, navigert av Wouter Verbraak, og som tidlig på etappen valgte et østlig spor. Det ble avskrevet som et feiltrinn av observatørene, men Wouter sier idag i et videoklipp at valget sto mellom å gå øst da de gjorde det eller ikke i det hele tatt. Både skipper Ian Walker og navigatøren sier idag at de ikke angrer på valget, selv om det til tider har sett dystrert ut, og båten stadig ligger bakerst i feltet. Det skal imidlertid ikke mye til før det kan endre seg, skulle Green Dragon som eneste båt stå stå opp Fijiøyene.

Om alle står opp vil likevel Telefonica Blue som ligger vest i feltet komme dårlig ut. Båten vil da måtte ta kjølvannet til båtene foran og vil ikke kunne kapitalisere på lateral spredning, slik de har kunnet de siste dagene.

Idag ser alt uvisst ut. Mye tyder nå på at de er gjennom det verste i stillebeltet, og at båtene igjen er inne i passatvinden fra øst. Men værkartet lover lunefull seiling de neste døgn, så følg med!

Powered by Labrador CMS