Hvem blir årets seilermester?

Fjorårets Mesternes mesterskap ble en suksess. Nå kommer oppfølgeren, med seilaser fra Tjuvholmen ved Aker Brygge lørdag 16. oktober.

Publisert

Rett til å delta i mesterskapey har norgesmestrene i følgende klasser:

11: Mod: Finn Eriksen, Drøbaksund

12,5 kvm: Karl Johnny Lundberg, Risør

2,4 mR: Bjørnar Erikstad, Tønsberg

Andunge: Lasse Naumann, Asker

BB 11: Jørn Pettersen, Brevik

Drake: Eivind Melleby, KNS

Express: Oluf Bergsvik, Stavanger

H-Båt: Johnny Hjerpseth, Røyken

IF: Jan Christian Jørgensen, Vestfjorden

Killing: Per G. Braathen, KNS

Knarr: Nils Petter Haugfos, Drammen

Melges 24: Peder Jahre, Tønsberg

Princess: Espen Aker, Tønsberg

Soling: Preben Asbjørnrød, Tønsberg

Yngling: Seilt, men mester ikke avklart.

X-35: Egil Ronæs, Stavanger

ORCi: Ikke avholdt ennå

I tillegg kan NSF dele ut seks wildcards. Kong Harald «Fram XVI»-lag vil få et av dem. Verdenscvupvinnerne Eivind Melleby i Star og Alexander Wang-Hansen i Sonar får hvert sitt, men Melleby er også kvalifisert som mester i Drake. NorSteam-laget og årets Kongepokalvinnere, Helene Næss og Ane Gundersen i 29er vil få hvert sitt, og Kristian Nergaard som vant ifjor og dessuten har hatt en fabelaktig sesong i år, vil få sjansen til å forsvare seg. Nergard avsluttet for øvrig verfdensmesterskapet i 5.5 klassen idag med sølvmedalje, hans andre VM sølv denne sesongen. Det andre tok han i Melges 24.

I Ynglingklassen er ikke mesterskapet avgjort på grunn av anke som følge av protestkomiteens behandling av en søknad om godtgjørelse som har fått følger for fordelingen av gull- og sølvmedaljene.

Minst halvparten av mannskapet som seilte  sammen under NM må delta i mesternes mesterskap som går i 11 meter klassen der vektbegrensningen er 360 kg.

Regattaen kan følges fra restauranten «The Edge» ytterst på Tjuvholmen.

Etter mesterskapet håper NSF å samle mange seilere til fest og sesongavslutning på restuaranten «Jacob Aall» på Aker Brygge.

– Regattaen blir avsluttet med en storstilt seilfest hvor alle seilere, dommere og arrangører i hele landet er invitert. Vi håper så mange som mulig kan komme, heter det i invitasjonen. Påmeldingsfrist til festen er 22. september til [email protected]

Powered by Labrador CMS