Høytrykksmesterskap for juniorer
Høytrykksmesterskap for juniorer

Høytrykksmesterskap for juniorer

Det varme sommerværet – uten vind – preger junior-mesterskapet i Horten.

Publisert

«Vem kan segla förutan vind?» Mon tro om ikke tonene summer i hodet på flere av både deltagere og arrangørene i Horten, der det for tiden pågår nordisk mesterskap for juniorer i klassene Optimist, Zoom8, Europajolle, Laser Radial, Laser 4.7, RS:X, 470, RS Feva og 29er.

LITE VIND - FÅ SEILASER. Etter de to første dagene har det kun vært avviklet et fåtall seilaser, og værutsiktene for dagen i dag er den samme som tidligere i uken: Pent, varmt vær og minimal vind. Vindpilene på yr.no viser vind fra nord med 2–4 m/sek.

Deltagelsen i enkelte klasser er like fraværende som vinden, for i RS:X, 470 og Laser 4.7 er det ingen deltagere som har meldt seg til mesterskapet, og bare en båt sto på deltagerlisten i RS Feva da mesterskapet startet. Optimist er den klart største klassen med 76 seilere. I Zoom8 er det 46, Europajolle 30 og 29er 16 seilere, mens det i Laser Radial kun konkurrerer tre seilere.

HAR FÅTT SEILT MEST. 29er-seilerne har fått mest ut av mesterskapet så langt og stårt med fire seilaser i resultatprotokollen, som toppes av det svenske laget Theodor Kraft/Simon Alm. Brødrene Tomas og Mads Mathisen fra Risø er beste norske lag på 4. plass. De vant den 3. seilasen. Kun to norske lag deltar i Horten.

Europajolle er den eneste klassen der et norsk navn befinner seg på topp. Jacob Lepperød fra Tønsberg leder med god margin på Calle Andersson fra Sverige etter tre gjennomførte seilaser. Sander Raggan fra Bærum ligger på tredjeplass.

BARE GUTTENE. I Optimist-klassen for gutter har man kun fått gjennomført en seilas, mens jentene foreløpig står uten noen fullførte seilaser. Ludvig Lindqvist fra Sverige leder gutteklassen foran Fredrik Andresen fra Bundefjorden.

Man må ned på 5. plass for å finne beste norske seiler i Zoom8-klassen, som er Christoffer Sørlie fra Fredrikstad. Foran seg har han seilere fra Danmark, Finland og Sverige. To seilaser er blitt gjennomført i Zoom8 så langt.

Mesterskapet avsluttes torsdag 24. juli.

Powered by Labrador CMS