I mål etter 92 døgn

Etter 92 døgn, åtte timer, 49 minutter og 49 sekunder gikk Paprec Virbac i mål i Barcelona etter å ha ledet nesten hele løpet rundt jorden. Dermed har Barcelona World Race fått sine første vinnere og du kan se videoen her

Publisert

PAPREC VIRBACS Jean-Pierre Dick og Damian Foxall har ledet det meste av Barcelona World Race. Bare Vincent Riou og Sebastien Josse var periodevis foran dem, men da disse brakk masten syd for Sør Afrika overtok Dick og Foxall ledelsen for godt. Bare Alex Thomson og Andrew Cape kunne senere by på noe som minnet om konkurranse, men da disse måtte gjennom et pitstop i New Zealand var det bare uhell som kunne ta fra dem ledelsen.

Et slikt uhell var nær ved å inntreffe utenfor Brasil da finnfestningen til forstaget i dekket røk. Takket være snarrådighet hos mannskapet og stagseilet satt innenfor ble maste stående, men ellers har det vært plain sailing hele veien.

HUGO BOSS med Thomson og Cape blir ventelig neste båt i mål, med ca 400 nm igjen å seile er disse ventelig inne i løpet av onsdag.

Til tross for at fire av i alt ni båter havarterte og måtte bryte løpet var det ingen personskader, og den første tomannsseilasen jorden rundt må betegnes som en suksess.

Du kan se videoen her.

Powered by Labrador CMS