NM i IF

PALLEN: Medaljevinnerne i IF-NM har bokstavelig talt inntatt pallene.

Tok sin 5. NM-tittel

Robert Bay og Kristen Torp fikk nok et sett gullmedaljer under IF-NM i Hurum.

Publisert Sist oppdatert

Robert Bay og Kristen Thorp fra Bærum Seilforening er ikke ukjente med å klyve opp på toppen av seierspallen og få gullmedaljer hengt rundt halsen. De gjorde det i 2006, 2007, 2011 og 2014 – og i år gjorde de det igjen – for anledningen på en seierspall lagd av – ja, nettopp, paller. Etter 8 seilaser i NM for IF i regi av Hurum Seilforening endte de fem poeng foran Trond Aasland og Andrea Hjorteset – også de fra Bærum.

Bronsemedaljene gikk til Terje Johannesen og Per Erik Ristvedt fra KNS.

Beskjeden vind

Det ble et IF-mesterskap som var preget av beskjeden vind og forhold som ble karakterisert som krevende på regattabanen nord for Håøya i Indre Oslofjord. Men det var ikke mindre vind enn at Hurum Seilforening fikk unnagjort åtte seilaser, noe som ga anledning til to strykninger.

Mestrene kunne stryke en 9. og en 6. plass og stod dermed igjen med tre 1. plasser, en 3. plass og en 6. plass som tellende – noe som altså ga 5 poengs margin ned til sølv-vinnerne. Feltet inneholdt 19 norske og en svensk båt.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

BESKJEDEN VIND: Det var tette felt og beskjeden vind under NM i IF. Nærmest i bildet seiler bronsemedaljørene Terje Johannesen og Per Erik Ristvedt.

Mye skryt

Mesterskapet hadde havnen i Sætre som «race village», og arrangøren høstet flere godord om arrangementet, som blant annet hadde ingredienser som at alle båtene var samlet på én brygge, festmiddag og eplemost-flasker til alle deltagerne fra produsenten Eplegården, på menyen. Flaskene var sågar utstyrt med egen NM-etikett for anledingen.