Imponerende seiling

Portugiseren Francisco Lobato seiler i «amatørklassen» men leder over alle «proffene» i Transat 6,50. Norske Staale Jordan henger med.

Publisert

Store bildet: Francisco Lobato overrasker med høy fart.

Første etappe fra La Rochell til Madeira går fort unna. Etappen var estimert til en uke, men de første båtene har alt seilt 800 nm av den 1100 nm lange etappen siden søndag.

Pogo 2 i ledelse

Transat 6,50 racet har to etapper. Andre etappe går fra Madeira til Brasil. Det er også to klasser. En for standardbåter og en for spesialbygde båter. De spesialbygde båtene er normalt mye raskere. De er lettere og har mer seil, og seilerne her har flere sponsorkroner bak seg. Det er derfor overraskende og ikke minst meget imponerende at en standardbåt leder. Francisco Lobato i «Roff TMN» seiler en Pogo 2. Lobato har en imponerende ledelse på 46 nm på båt nummer to.

Henry Paul SCHIPMAN som leder i Proto-klassen ligger lengre vest enn Lobato, men bare 2 nm lengre vei mot mål. De første båtene ligger jevnt i 10 knop og surfer, og raskeste båt siste døgn har seilt 245 nm i løpet av 24 timer.

Raskt føre

Vinden holder seg stabil fra nord-øst. I går blåste det opp mot 35 knop med bølgehøyde på tre meter. Hovedfeltet har rundet Cap Finisterre.

Nordmann med

Staale Jordan er relativt ny i dette gamet. Han seiler i proto-klassen. For øyeblikket ligger han på en 27. plass av 36 båter. Jordan har 683 nm mil til Madeira og ligger 190 nm bak lederbåten.

Powered by Labrador CMS