Test fra arkivet: In Time 40

MODERNE: Båten kan beskrives som en finsk RM. Doble ratt på en 40-foter var ikke en selvfølge for 16 år siden. Heller ikke vantene satt til borde.

Langferdsbåten con amore

Det blir kanskje ikke så mange av denne båten på fjorden, men In Time 40 byr på så mye nytenkning at det godt kan sette standard for andre som vil bygge komfortable og hurtigseilende langferdsbåter.

Publisert Sist oppdatert

Nå tar vi frem en imponerende båt fra Finland som dessverre raskt ble glemt. Et søk på Google gir ingen resultat, men det kan det nå bli slutt på. Morten Jensen spanderte fire sider i SEILmagasinet em, 2005 på denne spennende dekkshusbåten som Henrik Hansen var i Finland å seilte. Prisen på båten er oppgitt til bare 800 000 kroner, som må være en million for lavt. Hansen har ikke gjort noe poeng av båtens pris.

Finnene fortsetter å imponere. Ikke alt de gjør slår an, men på enkelte felt leder de utviklingen. Som for eksempel med dekkshusbåter. Siltala (Nauticat) har lenge vist verden hvor komfortabelt det går an å ha det i en dekksalong – mens de fleste turseilbåter ellers lider under «Swan-syken» fortsatt; at man sitter med føttene i badekaret, og gå ned i kjelleren».

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER