Test fra arkivet: In Time 40

MODERNE: Båten kan beskrives som en finsk RM. Doble ratt på en 40-foter var ikke en selvfølge for 16 år siden. Heller ikke vantene satt til borde.
MODERNE: Båten kan beskrives som en finsk RM. Doble ratt på en 40-foter var ikke en selvfølge for 16 år siden. Heller ikke vantene satt til borde.

Langferdsbåten con amore

Det blir kanskje ikke så mange av denne båten på fjorden, men In Time 40 byr på så mye nytenkning at det godt kan sette standard for andre som vil bygge komfortable og hurtigseilende langferdsbåter.

Publisert Sist oppdatert

Nå tar vi frem en imponerende båt fra Finland som dessverre raskt ble glemt. Et søk på Google gir ingen resultat, men det kan det nå bli slutt på. Morten Jensen spanderte fire sider i SEILmagasinet em, 2005 på denne spennende dekkshusbåten som Henrik Hansen var i Finland å seilte. Prisen på båten er oppgitt til bare 800 000 kroner, som må være en million for lavt. Hansen har ikke gjort noe poeng av båtens pris.

Finnene fortsetter å imponere. Ikke alt de gjør slår an, men på enkelte felt leder de utviklingen. Som for eksempel med dekkshusbåter. Siltala (Nauticat) har lenge vist verden hvor komfortabelt det går an å ha det i en dekksalong – mens de fleste turseilbåter ellers lider under «Swan-syken» fortsatt; at man sitter med føttene i badekaret, og gå ned i kjelleren».

Det ser ut som om finnene er de eneste nordeuropeiske båtbyggerne som virkelig har sett seg rundt og notert seg det klimaet som de fleste av kundene deres seiler i.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS