Ingen drømmestart i Oman

Til tross for drømmeforhold åpnet de norske jentene med seiling under pari da VM startet idag

Publisert Sist oppdatert

Sportssjef  Jan Steven Johannessen som også er jentenes trener under VM i Laser Radial som startet i Oman idag, har sendt oss denne rapporten etter dagens to seilaser:

Flotte seilforhold, men svak åpning av de norske jentene i VM i Oman.

8-9 knop i første seilas, økende til 15 kn i det siste. Marthe Enger Eide ble 13 i første seilas etter å ha ligget topp ti det meste av seilasen. I den andre  får hun en straff etter første kryss og runder helt på halen av feltet, men seiler seg opp til 33 plass.

Celine Herud må ta straff i starten på 1 seilas (grabbing) og får det dermed tøft hele veien. Hun kommer imål som 46. Noe bedre går det i  den andre seilasen der hun bli nummer 19 i mål etter å ha ligget 4 etter føtste kryss. 

Line Flem Høst fikk ingenting til idag, 44. og 36. plass og Tiril Bue seilte ikke.

Sammenlagt ligger Marthe på 42. plass, Celine på 69. og Line på 86. plass av de 100 deltakerne. Leder gjør danske Anne-Marie RIndom.

Total fiasko

- Første dag i årets VM er overstått her i Oman. Den har mildt sagt vært et eneste stort nederlag, skriver Line Flem Høst på Facebook. - Først og fremst har Tiril måttet ta den utrolig harde avgjørelsen å ta hensyn til helsa og dermed ikke kunne seile VM i det hele tatt. Ryggproblemer den siste tiden har gjort deltakelse her til noe hun desverre måtte avstå for å forhindre enda større skader i fremtiden. Utrolig trist å ha kommet så langt for så å se på fra sidelinjen. Men samtidig et veldig riktig valg for å bli helt frisk før neste års viktige sesong.

- For meg har det har vært en total fiaskodag som det bare er å legge bak seg og tenke med blanke ark på morgendagen. Vanskelige og utfordrende forhold gjør det umulig å seile på et sted som dette hvis man ikke har hodet 100% med seg fra første stund. Derfor blir det ny start med nye muligheter i morgen, og forhåpentligvis kan begge seilasene fra idag gå i glemmeboken.  Jeg er klar til å gi gass og holde hodet kaldt og ikke minst på riktig plass, skriver Line

Og treneren håper på like fine forhold i morgen, men med bedre resultater.