Ingen drømmeoppladning

Det gikk ikke helt etter planen for lagene fra Sverige og New Zealand under dagens treningsregatta i Göteborg.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Slik gikk det før «Artemis» rakk frem til start i dag (Foto: Sander van der Borch).

(SEILAS: Göteborg) Det var på vei ut til regattabanen at uhellet inntraff. Katamaranen på 45 fot  til «Artemis Racing» kullseilte – sideveis. Alt gikk bra med mannskapet, men den ene foilen ble skadet. I skrivende stund står de imidlertid og arbeider med å få den klar til morgendagens regatta.

Lagets australske kaptein, Nathan Outterigde, fortalte på pressekonferansen at de kanskje ble litt vel ivrige etter å imponere hjemmepublikummet.

– Det var litt skuffende, men vi jobber med å reparere foilen til i morgen. Det er slikt som skjer når vi presser båten så mye.

GJALDT  Å HOLDE SEG FAST

– Når det skjer, ser du bare etter noe å holde fast i. Noen havnet i vannet, men det gikk bra med alle. Dages uhell kommer ikke til å sette oss tilbake, vi er klare for morgendagen, fortalte Outteridge.

Heller ikke i forrige runde av America’s Cup World Series i Portsmouth i England gikk det «svenskenes» vei.

– Vi hadde to tøffe regattaer i Portsmouth. Vi hadde ikke så mye trening med båten bak oss. Siden den gangen har vi brukt mye tid på å se på videoer og analysere for å lære oss å håndtere båten bedre, sa Outteridge.

– Vi hadde brukt halvannet år på å lage en båt til America’s Cup World Series, men ikke brukt nok tid til å forberede oss på å seile den.

STARTET HELLER IKKE

Laget fra New Zealand stilte heller ikke til start. Etter en liten skade på båten, valgte de å snu og seile tilbake til Frihamn for å undersøke skaden nærmere.

– Utrolig kjedelig. Det var fantastiske forhold der ute og vi elsker å seile disse båtene på flatt vann med god vind. Heldigvis ser det ut til at det blir lignende forhold i morgen. Vi gleder oss veldig, sa skipper Glenn Ashby på Team Emirates New Zealand.

ERFAREN SKIPPER – NYTT LAG

Det siste laget til å føye seg til utfordrene til «The ugly mug», er Japan. Med seg har de fått ringreven Dean Barker, med femten år bak seg i America’s Cup gamet og fire regattaer om trofeet under beltet.

– Det hadde vært ganske kult å vinne med et helt nytt lag, sa den ferske kapteinen etter treningsseilasen.

– Men først må vi sette sammen et skikkelig lag og lære oss å seile disse båtene.