Ingen endring i OL programmet
Ingen endring i OL programmet

Ingen endring i OL programmet

Nytt håp tentes da ISAF skulle behandle på nytt vedtaket om OL klassene for 2012 på halvårsmøtet i Qingdao. Delgatene vedtok ny avtemning, men resultatet ble det samme, forteller presidenten i NSF Stig Hvide Smith fra Kina.

Publisert

Voteringen om bekreftelse og re-opening av eventvalg begynte med at Council ikke bekreftet (vedsto) valget fra i November! Her var det votering med simpelt flertall og dette skapte stor spenning i forsamlingen ettersom dette kunne åpne for re-opening både innen herre og dame hvor det skulle voteres separat. Samtlige voteringer ble hemmelige etter President Gøran Petersons innstilling og styringsmyndighet.

 

Re-opning av dame og herre krevde 2/3 flertall, men på voteringene oppnådde tilhengerne for re-opening kun 21 mot 17 (herrer)/16 (damer - 1 obstain). Ettersom det var 38 stemmeberettigende var kravet 26 stemmer for å oppnå re-opening.

 

Skuffelsen var stor, spesielt blant tilhengere av Tornado/flerskrog som håpet på å få klassen inn igjen i 2012.

De som håpet på å få 29erXX inn i stedenfor match W ble også skuffet, men her er det fortatt åpning om 29er XX tilhengerene klarer å overbevise counsilmedlemmene om båtens fordeler fremfor 470 W innen november. I går  ble det definert at katamaraner ikke er jolle, dermed kan flerskråg ikke overta for 470 M.

 

NB. Executive besitter 8 stemmer hvor samtlige stemte mot reopening. Det betyr at det faktisk var 2/3 av det resterende council (gruppene som representerer de forskjellige MNAs/medlemsland) som stemte for reopening.

 

En submission fra Executive som skulle åpne for nye ikke-internasjonale klasser til å konkurere som stevnebåt for match dame i 2012 ble utsatt, noe som betyr at det ikke kan komme flere klasseforslag før novembermøtet som skal behandle Equipment (båttype). Danmark har fremmet forslag om en eksisterende ikke internasjonal båttype, mens svenskene har levert en submission om utvikling av ny båt innen fristen som var 15.3 i forhold til kommende årsmøte i ISAF (som jo er novembermøtet). Med det er det inklusive de eksisterende internasjonale klasser ca 7-8 båttyper som er aktuelle, men Ynglingen har den fordel at den tross alt er i systemet pr. idag. Equipmentkampen går derfor som planlagt i november.

Her blir spenningen hvilken båt som blir Match W og om 29erXX klarer å danke ut 470 W.

 

 

Powered by Labrador CMS