Ingen greier henge med brødrene Ericsson

Pumas Ken Read er frustrert over farten E3 og E4 greier å holde på skarp slør. - Det går utover moralen hos oss, sier han

Publisert

Ken Read, PUMAs skipper beskriver det som om han er midt i et dragrace der han drar på store dekk. - De to Ericssonbåtene er raske på slør, ja de er egentlig aldri langsomme, og nå virer det som de ligger et værsystem foran oss. Særlig E3 har virkelig dratt avgårde, men også E4 har hatt mer vind enn oss og har dratt fra. Det gjør det krevende for oss og det er til tider tøft å holde moralen i laget oppe.

Posisjoner idag kl 0400

Forventede posisjoner 16. mars kl 0400

Ian Walker, Green Dragons skipper er mer fornøyd: - Vi har gjort det bra de siste dagene etter at vi fikk opp spinnakeren. Dessverre har vi måttet seile ekstra distanse for å holde oss i vinden, og vi har ikke kunnet unngå et de rike er blitt rikere. Båtene foran har kunnet seile en mer direkte rute og har hatt gunstigere vindforhold, men i løpet av de neste dagene vil det forhåpentlig bli omvendt. Det som nå ser ut til å være en stor ledelse kan komme til å være dramatisk redusert ved passeringen av Kapp Horn. Kapp Horn er i fokus for oss og jeg kan ikke hjelpe for at vi nå ser syv dager frem i tiden og hva som da venter oss. En ting er i hvert fall temmelig sikkert: Det kommer til å bli en kald og blåsende slør til Kapp Horn om noen få dager.

Powered by Labrador CMS