Inn til seier i Plymouth!
Inn til seier i Plymouth!

Inn til seier i Plymouth!

– Det holdt! Rune Aasberg og Arild Schei er jublende i telefonen med SEILmagasinet. En halvtime skilte de fire første båtene i mål.

Publisert

– Dette var ulidelig spennende, og slik har det vært fra start til mål. Vi har kjempet om hver meter og hvert vindskift – med og mot strømmen – gjennom 2000 n mil og over tre uker.

Ordene renner ut av de to nordmennene som nettopp har gått i mål i Plymouth i England i Shetland Round Britain & Ireland Race.

ONSDAGSSEILAS. – Siste del av regattaen har vært som en onsdagsseilas. Vi lå mer eller mindre samlet for fem, seks timer siden. Vi satset på en vind som kom inn fra havet i vest, mens de andre gikk mot fallvinder langs land. Vårt grep ble det vinnende, forteller Arild Schei.

Rune Aaberg synes det har vært fantastisk å konkurrere mot helt like båter og vite at den som kommer først i mål, faktisk er først i mål.

De startet fire og en halv time etter den ledende båten og to timer etter båt nummer to på denne etappen, men i den forholdsvis lette vinden med mye strøm – ofte 3-4 knop i mot – kjempet de seg innpåå meter for meter.

SKARPE VINKLER. – Vi brukte nok Code 0 mer enn konkurrentene og gikk skaprpere vinkler med større fart, og det tjente vi nok på, mener de.

I kveld blir det feiring i Plymouth. Deretter setter Arild Schei seg på flyet hjem, mens Rune Aasberg skal seile SOLO alene hjem – 1000 nautiske mil non stop – som kvalifisering for Route du Rhum over Atlanterhavet til høsten.

– Jeg har lagt inn et punkt i Nordsjøen og nordbøya ved Skagen, og ved å runde dem på hjemturen skal det bli akkurat 1000 n mil, sier Aasberg.

RAPPORT. Arild Schei har lovet SEILmagasinet.no en mer utførlig rapport om sisteetappen senere.