Søk i arkivet

RAYMARINE 2STARFørst i mål og seier i klassen

De første båtene kom sammen med soloppgangen i mål på Hankø i Raymarine 2Star. Utover dagen kommer resten.

Kl 04:10:55 kom Øyvind og Elling Rishoff i båten «Gode Venner» i mål på Hankø, og da kom de så tidlig at de praktisk talt tok regattasjef John Hatch på sengen. Målbøyene var lagt ut i Hankøsundet, men selv rakk han ikke ut til startlinjen i målbåten før de to Asker-seilerne krysset mållinjen. Det betyr at det ble deres egentatte seiltid som blir den offisielle.

Kommer i mål utover dagen

Like etterpå kom Geir Begby og Claus Landmark i «Santa» i mål, og deretter er det kommet en del båter strømmende inn til mål på Hankø. Og strømmen vil fortsette utover dagen. Siste båt forlot pitstop i Strömstad i dag kl 06:08:39 i dag, hvilket betyr at alle båtene vil være i mål i ettermiddag mellom klokka 16 og 18 i kveld. Ventelig.

De som er kommet i mål, er nå spente på om det vil komme båter med lavere måltall som vil snike seg foran dem på korrigert tid – slik tilfellet var i Strömstad. Skjønt i Racing/Cruising Class 2 – klassen for de største båtene i den kategorien – synes resultatet i mål å være det endelige, hvilket betyr at far og sønn Rishoff nok kan utropes som vinnere av klassen.

Tok en omvei

I Strömstad var det imidlertid Per Haugen og Thomas Robberstad i IMX-40-en «Xana» som ledet. Ut fra Strömstad la de imidlertid i vei nord for Koster-øyene, i den tro at de skulle runde rundt Færder. De hadde ikke fått med seg at de først skulle sydover til staken Persgrunnen – før de skulle til Færder. Den omveien tapte de mye på.

I Open Class er det i skrivende stund kun båten «Kraftkar» med Sigmund Andre Hertzberg og Tim Sandberg om bord som er kommet i mål, men deres største utfordrer er Andreas og Erik Lawson i «Redline», som har betydelig lavere måltall. De ledet i Strömstad.

Fasitsvaret vil dukke opp på resultatlistene som blir løpende oppdatert på Raymarine 2Stars nettside utover dagen.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen