HALLBERG P28: Slik ser den ut og antagelsen om at dette dreier seg om en Hallberg P28, blir støttet av flere som kjenner båttypen.

Restaureringsobjekt gis bort

Det som trolig er en Hallberg P 28 fra 1962, gis bort gratis til en som vil restaurere båten. Men det haster å melde seg.

Publisert Sist oppdatert

Eieren har gitt opp båten, og en gravemaskin står klar til å fjerne skuta. Nå håper han imidlertid på SEILmagasinets hjelp til å finne en eller flere som kan tenkes å være interessert i å overta et restaureringsobjekt, en temmelig komplett tur/havseiler på 28 fot som antas å være en svensk-bygget «Hallberg P 28» fra 1962.

Harry Hallberg var en av de kjente svenske trebåtbyggerne som senere gikk i kompaniskap med tyskeren Christoph Rassy, noe som resulterte i dagens Hallberg Rassy-verft på Orust. Her er det derfor snakk om en virkelig klassiker.

Gravemaskin står klar

Ifølge dagens eier som bor på Åsane utenfor Bergen, har han hatt planer om å restaurere båten og ta den i bruk selv. Men andre gjøremål har gjort det vanskelig, og nå er beslutningen tatt om å få båten fjernet. Ja, hadde det ikke vært for at han leste at vi gjerne ville ha kontakt med noen som hadde et restaureringsobjekt de kunne tenke seg å overlate til nye eiere, ville båten allerede vært slått i stykker og kondemnert ved hjelp av en gravemakin som står klar for jobben.

Det meste hører med

Båten gis bort gratis. Med båten følger det meste av tre (teak og mahogni, samt noe finér), noen seil og puter og  det som ellers er av tilbehør. Motoren og propellaksling mangler imidlertid.

Båten står i en krybbe, men den følger ikke med. Det er enkelt å komme til båten med lastebil eller tilhenger. Sjøsetting er også mulig.

– Dette kan nok bli en fin båt for den som har tid og lyst. skriver eieren.

Hvis dette er noe for deg bør du ta kontakt med eieren, Jan S. Åstveit hurtigst mulig.

KLASSIKER: Hallberg-Rassys historie fremgår av websiden deres. Her fant vi også bilde av P28 ? trebåten som Hallberg bygde på 1960-tallet før han gikk sammen med Rassy.