Søk i arkivet

KALDERE: Sigurd bak roret. Påkledningen viser høyere breddegrader.
KALDERE: Sigurd bak roret. Påkledningen viser høyere breddegrader. Foto:

EKSPEDISJON BARENTSMålet er nådd

Ungdommen i Sun Odyssey 34.2 «Pelagica» ankom Bjørnøya, og sendt melding via satelitt. 

NORDOVER: Ekspedisjonen startet i
Drøbak, og har nå nådd Bjørnøya.

NORDOVER: Ekspedisjonen startet i Drøbak, og har nå nådd Bjørnøya.

– Seilasen over Barentshavet gikk smertefritt. Vi hadde først null vind, men fikk senere en ØNØ bris, periodevis liten kuling. Perfekt, melder August Toven Gautun via tekstmelding på InReach satelittsporingsenhet. Denne kan både sende og mota medlinger, samtidig som den sender båtens posisjon med jevne mellomrom. 

Oppsiktsvekkende natur 

– Midt ute i havet, over 200nm unna alt annet, kunne vi plutselig se de stupbratte fjellene lengst sør på Bjørnøya stå fram som fyrtårn. Da vi nærmet oss forstod vi hva alle de små prikkene var: fugler! Det kryr av fugler som maur i ei maurtue. Et vilt spetakkel, og vilt spektakulært å oppleve. Virkelig en opplevelse vi vil huske. Nå er øya igjen blitt tåkelagt, og etter å ha ligget på svai i Sørhamna beveger vi oss nå nordover for å se mer. Kanskje letter tåka igjen i morgen hvis vi er heldige, så vi kan få gått i land, melder August Toven Gautun i diverse meldinger. Tjenesten begrenser seg til 160 tegn. 

BILDER: August redigerer bilder
på nattevakten.

BILDER: August redigerer bilder på nattevakten. Foto: Thor Due/Natur og ungdom

 

 Kommentarer

MANNSKAP: Mannskapet ombord på Pelagica. Fra venstre: Audun Karlstad, August Gautun, Susanne Kingren Storaker, Sigurd Gautun og Thor Due.

MANNSKAP: Mannskapet ombord på Pelagica. Fra venstre: Audun Karlstad, August Gautun, Susanne Kingren Storaker, Sigurd Gautun og Thor Due.

«Pelagica» til Barentshavet og Bjørnøya 

Natur og Ungdom seiler denne sommeren med seilbåten «Pelagica», en Jeanneau Sun Odyssey 34. Turen går til Barentshavet og Bjørnøya for å dokumentere naturen, klimaet og hva som truer det. Seilerne skriver underveis om reisen for SEILmagasinet. Mannskapet består av Sigurd Gautun, August Gautun, Susanne Kingren Storaker, Thor Due og Audun Karlstad.

Du kan følge ekspedisjonen her

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen