Søk i arkivet

Tid for North Sailor & Crew 2007Åtte nominerte til årets priser

North Sails gjør hvert år stas på norske seilere, og i desember deles på nytt hedersbevisningene North Sailor og North Crew ut. Prisene, som første gang ble delt ut i 2003, er satt opp for å hedre de norske seilerne som utmerker seg i løpet av året og som bidrar til å inspirere alle oss andre.

For årets priser, North Sailor 2007 og North Crew 2007, er det nominert fire kandidater til hver pris. I løpet av tiden frem til utdelingen, som vil finne sted i forbindelse med en markering av både North Sails og With Marines 50 års jubileum, vil juryen plukke ut de to, endelige vinnerne.

Nominerte seilere til North Sailor 2007:

Kristian Ruth – for å ha fått sitt definitive, internasjonale gjennombrudd i OL-klassen Laser og for å ha kvalifisert Norge for en plass i OL i Laser i Bejiing i 2008.

Peer Moberg – for sin stabile seiling i toppen av Finnjolle-klassen gjennom hele sesongen, og for å ha vunnet bronse i prøve-OL i klassen.

Jannicke Stålstrøm – for å ha seilt på internasjonalt toppnivå i brettklassen RS:X i år og i tidligere år, og for å ha vunnet World Cup-regatta i Nederland i år

Tor Hove – for sin årelange innsats og topp-plasseringer i shorthanded-seiling, og for sin innsats for å inspirere og lære andre seilere denne typen seiling.

Nominerte lag til North Crew 2007:

AIMING FIRST – for å ha vunnet NORC-rankingen 2007 og blitt nr. 5 i IMS-VM.

Dag Usterud med mannskap – for å ha tatt NM-gull i både Soling og 11:MOD.

Peder Jahre med mannskap – for målrettet innsats og fremgang i Melges 24, som blant annet endte med NM-gull og kongepokal

TEAM LODE STAR - for sine mange topp-prestasjoner i sin første sesong i en av verdens hardeste entype-klasser; Star.

Årets jury består av følgende personer: Morten Jensen (leder for juryen), Jon Amtrup, Lars Erik Heibek, Espen Guttormsen, Thomas Nilsson og Kristoffer Spone.

Tidligere vinnere:

2003:
North Crew: NORWEGIAN STEAM
North Sailor: Siren Sundby

2004:
North Crew: FRAM-laget
North Sailor: Siren Sundby

2005:
North Crew: Team Sonar 2005
North Sailor: Dag Usterud

2006:
North Crew: OCEAN WARRIOR
North Sailor: Bjørnar Erikstad

Begge prisene deles ut årlig, og det følger en statue og en gavesjekk med prisen – og selvfølgelig den heder og ære det er å få en slik anerkjennelse i seil-Norge.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen