Søk i arkivet

North Sailor og North Crew 2008Team Terra og Kristian Ruth til topps!

Folkets dom og juryens dom er klar: Kristian Ruth og Team Terra er vinnere av årets North Sails-utmerkelser. Om Kristian Ruths kandidatur var juryen og SEILmagasinets lesere helt enige i sin dom, mens vurderingen av Team Terra var delt.

NORTH SAILOR 2008. Kristian Ruths innsats under OL i Qingdao, der Asker-seileren endte på 10. plass i Laser-klassen, mener både SEILmagasinets lesere og juryen var den største seilprestasjonen til noen norsk enkeltseiler i 2008 og at han med den innsatsen har gjort seg verdig til tittelen North Sailor 2008.

Kristian Ruth overrasket i forhold til forventningene som var stilt til ham før OL, og at han lenge faktisk var med i kampen om medaljene i Laser-klassen, som var den største jolle-klassen i OL, var langt i overkant. Kristian kvalifiserte seg til finaleseilasene og endte til slutt på 10. plass.

Med i juryens vurderinger har også Kristian Ruths målrettete og mangeårige satsing frem mot OL vært.

NORTH CREW 2008. Juryens medlemmer holdt Team Terra på topp, mens leserne mente Team Sonar, som blant annet tok en 4. plass under Paralympics i Qingdao i Sonar-klassen. Til syvende og sist var det imidlertid ingen tvil om hvem som ville gå av med seieren, i og med at juryens stemmer, som teller 70%, var ganske entydige når det gjaldt hvem de verdsatte høyest.

North Crew 2008 ble derved Melges 24-laget Team Terra. Også de har trent målrettet over flere år, noe som har gitt solid uttelling i en av de kjølbåtklassene som samler flest toppseilere – både i nasjonal og internasjonal målestokk.

Team Terra, anført av Peder Jahre fra Tønsberg, forsvarte NM-tittelen de vant i 2007 – en NM-tittel mange karakteriserte som overraskende. At de gjentok bedriften i år, viser imidlertid at tittelen ikke var noen tilfeldighet, og at prinsippet om at trening gjør mester, gjelder. 

At de også holder god internasjonal standard viser også det at de under VM i Melges 24 i år ble kåret til det beste amatør-laget. Totalt endte de på en 20. plass i VMet – med 19 profesjonelle lag foran seg.

Da Team Terra vant NM-gull i år, bestod laget av Peder Jahre, Taja Zaikova, Anders Aas, Sivert Denneche og Marius Falch Orvin.

I tillegg til heder og ære mottar North Sailor og North Crew 2008 en gavesjekk på kr 5000 fra North Sails.

JEVNT. Bak vinnerne var kampen jevn:

NORTH SAILOR 2008: Rolf Hermansen fra Ran Seilforening og Eivind Melleby, KNS delte plassen bak Kristian Ruth, mens Kristian Nergaard, KNS ble nummer fire.

NORTH CREW 2008: Team Sonar bød Team Terra kamp helt til døren og ble nest best i North Crew-avdelingen. Deretter fulgte Team Bergen og AIMING FIRST.
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen