Søk i arkivet

Vanskelige forhold under norgescupen i HortenUtfordrende for arrangør, venting for seilere

Skiftende vind og mye strøm skapte utfordringer for arrangøren og venting for seilerne under helgens regattaer i Horten.

Det var lite å gjøre når vind og strøm ikke jobbet sammen denne helgen.  Både på lørdag og søndag ble det venting for seilerne, som heldigvis tok det hele med godt humør.

Til tross for de vanskelige forholdene fikk alle klassene gjennomført 4 seilaser eller mer.

I Laser Standard-klassen vant Mathias Mollatt, Moss, foran Mikkel Berger, Drøbak og Lars Myklebust Johansen, Brevik.  I Radial-klassen gikk seieren til Hermann Tomasgaard, som leverte en solid prestasjon med kun førsteplasser. Andre og tredjeplassen gikk til henholdsvis Henrik Begby, KNS og Harald Fæste, Drøbak.

VM-LAGET. Optimistjolleklassen fikk gjennomført fem seilaser, og det ble et spennende uttak til sommerens mesterskap. Imponerende seiling av Ragna Agrup, KNS gjorde at hun ble en av de fem som får representere Norge under VM I Optimist. Sammen med lagkameratene Håvard Aker, Tønsberg, Ulrik Backe, Vestfjorden, Markus Salterød Jonas, Horten og Kristoffer Rosmo, Bundefjorden, danner de årets VM lag.

I norgescupen i Horten var det Marcus Salterød Jonas som vant Optimist-klassen på hjemmebane, foran Kristoffer Rosmo, Bundefjorden og Ragna Agerup, som med sin plassering seilte seg inn på VM-laget.

I Optimist B ble det også hjemmeseier til Torstein Tenstad fra Horten. Han var á poeng med Jacob Lepperød, Tønsberg. På tredje kom langveisfarende Victor Dahl Høgheim fra Ran Seilforening.

Oppdatert Optimist-ranking etter seilasene i Horten.

I 29er-klassen gikk seieren til Eline, Moss og Linn Emelie, Drøbak, som har hatt en god start på sesongen. Med seier i første og andre norgescup ligger de bra an til NM i Tønsberg.

I Zoom8 vant Lene Hjellestad, Hjellestad eldste klasse. Yngste klasse ble vunnet av Mads Mellbye, KNS.

E-jolleklassen ble vunnet av Martin Frigstad Pedersen, Christianssand, foran Oscar Widestam, Brevik og Kristian Hammastrøm, Drøbak. Rekrutt-klassen ble vunnet av Nicholas Fadler Martinsen, Soon.

Fullstendige resultatlister fra norgescupen finner du her.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen