Søk i arkivet

Seilmakeren DoublehandedLøpet går sørover igjen i 2016

I 2016 går Seilmakeren Doublehanded sørover igjen – til en ny pitstophavn.

Etter å ha seilt nordover til Florø i de siste årene, skal deltagerne i Seilmakeren Doublehanded nå sette kursen sørover igjen. Vendepunktet blir denne gangen i Haugesund, og pitstop vil være midt i Smedasundet.

– Etter at vi har hatt en ganske tøff rute nordover til Florø i flere år nå, har vi for 2016 bestemt oss for å sende seilerne sørover igjen. Det håper vi vil appellere til mange seilere, og for å unngå tidligere års frustrerende sjanseseilas i Vatlestraumen og under Sotrabroen, vil målgang være i Lærøyosen, forteller Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening.

Ivarsøy var med på å starte regattaen i 2005 og er nå tilbake som arrangementsansvarlig.

PITSTOP I HAUGESUND. Haugesund er valgt ut som pitstop-havn, og der vil seilerne bli møtt av et vertsskap fra Haugesund Seilforening. Der vil det bli pitstop midt i Smedasundet i Haugesunds bykjerne, før seilerne legger ut på turen nordover igjen.

– Dette er et kjent farvann for de fleste vestlendinger og regattaen foregår i et nedslagsfelt for mange erfarne og gode seilere som her kan få vist seg frem, sier Ivarsøy.

KOMPRIMERT ARRANGEMENT. Den sørlige ruten er kortere enn den nordgående, hvilket betyr at 2016-utgaven av Seilmakeren Doublehanded blir et mer komprimert arrangement enn tidligere. Regattaen vil starte fredag 27. mai kl 11 og de fleste forventes å være i Haugesund utpå kvelden samme dag.

Målgang i Lerøyosen vil da kunne skje på ettermiddagen, og Askøy Seilforening legger opp til å ha seilerfest og premieutdeling på Askøy Seilsportsenter allerede om kvelden lørdag.

– Påmeldingen vil åpne rett over nyttår, melder Helge Ivarsøy, som håper neste års vri vil føre til at et betydelig antall seilere melder seg på.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen