Watski Skagerrak TwoStar
OPPHAVSMANNEN: Øyvind M. Vedeler hadde ideen til Watski Skagerrak TwoStar, og igjennom den må han med rette kunne kalles shorthanded-seilingens far i Norge.
STARTEN: Watski Skagerrak TwoStars endelige tilblivelse ble en realitet da Ståle Hansen i Watski AS og Sven O. Jacobsen i Fredrikstad Seilforening underskrev den første sponsoravtalen i 2003.

Da shorthanded-seiling ble satt på kartet

Da Watski Skagerrak TwoStar ble arrangert for første gang i 2004, igangsatte den også en helt ny type ­seiling i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Ideen til Watski Skagerrak TwoStar var det seileren Øyvind M. Vedeler som hadde. Inspirert av shorthanded-seilingen i Frankrike, formet ideen om en regatta for to seilere over flere døgn med pitstop seg. Det skulle være en «manndomsprøve» og regattaen skulle by på utfordringer av både strategisk og sjømannsmessig karakter. Et viktig element var at regattaen også skulle kunne følges av et publikum på internett, og derfor måtte man til enhver tid kunne vite hvor seilerne var. Watski Skagerrak TwoStar ble dermed også den første regattaen i Norge som anvendte tracking.

Øyvind M. Vedeler kom en dag i 2003 til redaksjonen i SEILmagasinet med ideen sin og med et spørsmål om dette var noe vi kunne tenke oss å følge. Øyvind fikk et spontant og rungende ja, og sammen med Øyvind utarbeidet redaksjonen et mer detaljert regatta-konsept. Dette konseptet ble så presentert for Fredrikstad Seilforening, som ble forespurt om de ville være arrangør, og der i gården ble det avgitt et like entusiastisk og spontant ja fra Lars-Erik Larsen og Sven O. Jacobsen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER