OL-SEILERNE: Line, Mina, Hermann, Marie og Helene smiler for fotografen.
OL-SEILERNE: Line, Mina, Hermann, Marie og Helene smiler for fotografen.

OL-seilerne møter pressen

Fem seiler i fire båter skal representere Norge under OL. Alle har medaljesjanser.

Publisert Sist oppdatert

Aldri før har Norge stilt med så sterk OL-lag i seiling. Det trakk norsk presse til Ulabrand på Bygdøy på KNS’ brygge. Det trakk NRK, TV2 og Eurosport.

OL seilingen skal foregå i Middelhavet fra Marseille, og der kan seilerne vente seg varierende forhold, fra sterk Mistralvind til vindstille. Alle de norske seilerne skal trene på OL-banen i sommer for å lære seg forholdene best. 

Alle medaljekandidater

19 år gamle Mina Mobekk er vårt sterkeste kort. Hun er verdensmester i iQFOiL-klassen, som er seilbrett med hydrofoil. Hun viste i siste verdenscup-regatta at VM-tittelen ikke var noen tilfeldighet. Da ble hun nummer to. 

Alle de andre norske seilerne deltok under OL for tre år siden, med gode plasseringer. Hermann Tomasgaard fikk da bronsje, og med sølv i VM, så kan det bli gull til sommeren. 

BRETT: Mina snakker med TV2
ILCA: Hermann Thomasgaard foran NRKs mikrofon.
49erFX: Helene og Marie blir intervjuet av NRK
ILCA: Line rigger jolla for å vise seg frem på vannet.

Få regattaer igjen

49er og iQFOiL er ferdig med regattaene før OL, mens ILCA-seilerne skal delta i Kiel i juni. Her kommer hele verdenseliten. De norske seilerne deltar for å finpusse formen, og ikke for å høste medaljer.

De norske OL-seilerne 

  • Line Flem Høst fra KNS (Oslo) – deltager i klassen Dinghy Women (ILCA 6) – 5. plass i siste VM – 3. plass i siste WC
  • Hermann Tomasgaard, KNS (Drøbak) – deltager i klassen Dinghy Men (ILCA 7) - sølv i siste VM – 8. plass i siste WC
  • Helene Næss, Tønsberg Seilforening – deltager i klassen Skiff Women (49er FX) - regjerende europamester - 6. pl i siste WC
  • Marie Rønningen, Tønsberg Seilforening – deltager i klassen Skiff Women (49er FX) - regjerende europamester- 6. pl i siste WC
  • Mina Mobekk, KNS (Oslo) - deltaker i klassen Windsurfing Women (iQFOiL) - regjerende europamester, vant klassens WC på Mallorca og nr. 2 i siste WC