Søk i arkivet

VANT: Morten Nissen-Lie vant den ene av de tre klassene i Zhik Skjæløy OneStar i 2016.
VANT: Morten Nissen-Lie vant den ene av de tre klassene i Zhik Skjæløy OneStar i 2016. Foto:

ZHIK Skjæløy OneStar og Bergen SinglehandedDen store soloseilas-helgen

9. september blir den store soloseilas-helgen i Norge i år. Da går både Zhik Skjæløy OneStar og Bergen Siglehanded av stabelen.

– Jeg tror ikke vi konkurrerer med hverandre, for det er vel strengt tatt ganske få som vil reise fra Østlandet til Vestlandet – eller vise versa; fra vest til øst – for å seile en soloseilas en lørdag i september, sier Simen Løvgren i klasseklubben Shorthanded Sailing Norway.

Han mener arrangørene kanskje heller kan gjør noe ut av at regattaene går parallelt og markere at det denne helgen er soloseiling som står i fokus i seilNorge.

Påmelding åpner 15. mars

Begge regattaene går 9. september, og onsdag 15. mars kl 09:00 åpner påmeldingen til den ene av dem, Zhik Skjæløy OneStar i regi av Fredrikstad Seilforening.

Bergens Seilforening, som arrangerer Bergen Singlehanded, har ennå ikke åpnet sin påmelding. Begge regattaene er viktige på SEILmagasinet Shorthanded-ranking og i konkurransen om å bli Årets Shorthanded-seiler. De har begge vekttall 1,0.

Etter noen år med litt laber deltagelse – 26 seilere i 2016 og 29 i 2015 – håper arrangørene på å nå tilbake til gamle høyder i år. Rekorden var i 2014, da 55 båter stilte til start. I 2013 var det 49 og i 2012 deltok 40 seilere.

Dugnadsinnsats

– At vi nå er tidlig ute med påmeldingen og at sponsoren vår, Zhik, stiller med mange premier, håper vi vil bidra til å øke interessen og få flere til å planlegge seilasen inn i seilsesongen sin, sier Simen Løvgren, som i år er arangementsansvarlig.

– I praksis er det Zhik Skjæløy OneStar som er det viktigste Shorthanded Sailing Norway nå steller med. Det er ikke lenger så mye aktivitet i klasseklubben, men vi tar jobben med å avvikle Zhik Skjæløy OneStar på dugnad sammen med Fredrikstad Seilforening. Dette er et lavkostnadsprosjekt som gjør at vi kan holde startkontingenten nede på 250 kroner, sier Løvgren.

Soloseilas i Nord-Norge

SeilNorge har ytterligere en stor soloseilas, og den går i Bodø. Swai Bodø Singlehanded, som i år er terminfestet til 2. september, er landets tredje store og markante soloseilas.

16 seilere deltok der i 2016. Påmeldingen til Swai Bodø Singlehanded har heller ikke åpnet ennå. Også den har vekttall 1,00, slik at alle de tre soloseialsene i år stiller på lik linje med hensyn til viktighet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen