Søk i arkivet

EVENTYRLIGGuinness-rekord på Gardasjøen

Nærmere 1100 Optimistjoller stiller til start på Gardasjøen i påsken.

Den tidligere rekorden er på 1055 deltagere, men i år ser denne rekorden ut til å bli slått. Per i dag er det 1072 seilere påmeldt i Optimist – 792 i regattaklassen og 280 i rekruttklassen. Det vil være det største antallet som har deltatt i én klasse noensinne, og denne vil bli registrert i Guiness rekordbok.

Norske seire

Bare fra Norge deltar det hele 40 Optimist-seilere i konkurranse med andre seilere fra over 30 land. Norske seilere har etter hvert en lang tradisjon i det å oppsøke Gradasjøen i påsken, og i 2016, da det deltok 1055 Optimist-joller, var Mathias Berthet fra KNS best av alle.

Det var tredje gang det ble norsk seier. I 1996 vant Siren Sundby fra Soon på Gardasjøen, og i 2008 gikk Harald Fæste fra Drøbaksund til topps.

I år er det lillebroren til Mathias Berthet, Markus, som stiller til start for å forsvare familien Berthets ære i den 35. utgaven av «Lake Garda Meeting».

Det er også en stor Laser-klasse som deltar på Gardasjøen med ca. 20 norske seilere fordelt på Laser 4.7 og Laser Radial. Og mellom slagene vil de norske seilerne også få anledning til å prøve den nye foilende jollen Waszp.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen