Søk i arkivet

Enoshima. Seilernes OL havn i 1964 og 2020
Enoshima. Seilernes OL havn i 1964 og 2020

Sailing World Cup 2018Vedenscupsesongen 2018 starter i Japan

To norske Laserseilere tester Japansk klima denne uken. Flere OL kandidater drar utover for å inspisere.

Norges Seilforbund satser hardt mot OL i 2020. Forbundet driver langtidsplanlegging og vil bruke lekene i Tokyo til å bygge et lag av medaljevinnere i 2024. Denne uken samles flere av OL klassene seg til verdenscup i Gamagori som ligger et stykke syd for OL banene ved Enoshoma der OL seilasene ble arrangert i 1964 og skal arrangeres igjen i 2020. Sagami Bay er kjent for lunefulle vindforhold med store trykk- og retningsforandringer. Kong Harald seilte sitt første OL med 5.5 meteren «Fram III» i 1964. Det samme gjorde Einar Koefoed som overraskende slo OL vinneren i Flying Dutchman fra 1960, Peder Lunde jr., i uttagningsseilasene. Ingen av dem nådde opp i OL regattaen.

Deltar i Laser og Laser Radial

Nå stiller Norge med to båter i verdenscupregattaen som startet idag. Line Flem Høst endte på 26. plass i et Radialfelt som ble vunnet av danske Anne Marie Rindom, mens det Laserklassen er briten Lorenzo Brando Chiavarini som leder etter 3. og 8. plass. Hermann Tomasgaard ligger 17. etter plasseringene 9 og 34.

Skal observere

I neste uke kommer en ny delegasjon norske seilere anført av sportssjefen Rigo de Nijs. Anders Pedersen (Finnjolle), Helene Næss, Marie Rønningen (49erFX) og Mathias Mollatt (Nacra 17) tar turen for å observere forholdene utenfor Enoshima og forberede seg til en eventuell deltakelse i et prøve OL i 2018. Slik det ser ut i øyeblikket kan det bli norsk deltakelse i Laserklassene, i 49erFX og Finnjolle mens Nacra17 vil være avhengig av at de to lagene med Tiril  Bue /Mathias Mollatt og Martine Steller Mortensen/Nicolas Fadler Martinsen klarer å presse hverandre til et bedre nivå. Også brettseilerne Maria Mollestad og Sebastian Wang-Hansen har OL-ambisjoner, men trenger begge bedre resutater i verdenscup og VM for å kvalifisere seg.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen