Søk i arkivet

I BODØ: Første stevne i seilsportsligaen 2018 går i Bodø.
I BODØ: Første stevne i seilsportsligaen 2018 går i Bodø. Foto:

2018-sesongen begynner å ta formSeilsportsligaen starter i Bodø

Bodø blir første stopp for seilsportsligaen i 2018. Deretter følger Molde.

Mens alle de fire seilsportsliga-stevnene i 2017 foregikk på Østlandet, blir den geografiske spredningen i 2018 atskillig større. 26. og 27. mai går årets første runde i Bodø, og det er første gang en stor, nasjonal regatta foregår så langt nord i landet.

1. divisjonslagene skal i ilden den første weekenden (26.05–27.05), mens seilforeningene som er i 2. divisjon, skal ha sine oppgjør helgen etter (2.6–3.6).

Bodøs største arrangement

Bodø Seilforening er den ledende seilforeningen i Nord-Norge og foreningen står for flere store arrangementer. Størst er Vestfjordseilasen, som gjerne blir omtalt som Nord-Norges Færderseilas, der deltagelsen har vært på over 100 båter. Foreningen var også kjapt ute med å adoptere shorthanded-seiling. Nordland Offshore Race og Bodø Singlehanded samler hvert år et godt antall seilere.

Bodø Seilforening trykket også seilsportsligaen tidlig til sitt bryst da den kom, og har vært representert i den helt fra starten av. For å kunne stille godt forberedt, har foreningens medlemmer anskaffet flere J/80-er som det trenes i, og foreningen oppnådde i årets siste ligastevne sitt hittil beste resultat da Bodøs seilere seilte inn til en tredjeplass i Moss.

Nå skal foreningen være vertsskap for seilsportsligaens første runde i 2018.

Seilsportsliga og jazz i Molde

Fra Bodø vil seilforbundets fem J/70-er bli fraktet til Molde der ligastevne nummer to vil foregå 21. og 22. juli. Det skjer samtidig med jazzfestivalen i Molde, og såvel seilforbundet som Molde Seilforening håper på oppmerksomhet når J/70-ene svirrer rundt på de korte banene rett utenfor hotell Rica Seilet og Molde stadion med mange mennesker i byen.

I likhet med i Bodø vil ligastevnet være noe av det største Molde Seilforening har påtatt seg noensinne. Nordenfjeldske Seileruke er en tradisjonell regatta som tidligere har vært høydepunktet for seilerne i midt-Norge.

I Molde vil 1. og 2. divisjon seile parallelt over den samme weekenden.

To runder til

Hvor og når de to siste rundene i seilsportsligaen vil foregå, er ikke offentliggjort ennå, noe som imidlertid vil skje i nær fremtid. Norges Seilforbund har lagt opp til en kampanje på seilsportsligaens Facebook-side der ett og ett arrangørsted nå blir avslørt.

– Vi avventer med å tidfeste de to siste rundene til vi vet når kvalifiseringen til Sailing Campions League i St. Petersburg finner sted. Sannsynligvis blir det i midten av uke 49, sier Magnus Hedemark i SailLogic, som har ansvaret for seilsportsligaen.

[Artikkelen fortsetter under videoen]

Kvalifiseringen til Champions League klar

Det er nå også klart når og hvor de fire beste seilforeningene fra årets seilsportsliga skal seile for å kunne kvalifisere seg til Champions League-finalen, som i 2018 går i St. Morits i Sveits.
Moss og Ran Seilforening skal delta i kvalifiseringsrunden i Porto Cervo på Sardinia, mens Tønsberg og Åsgårdstrand Seilforening må ta turen til St. Petersburg i Russland for å forsøke å kvalifisere seg der.

Trekningen foregikk nylig på beste fotball-vis med direktesending, om ikke på noen stor statlig TV-kanal, så i alle fall på Facebook.

[Artikkelen fortsetter under bildet]

TREKNING: Trekningen til Champions
League-kvalifiseringen ble nylig gjennomført.

TREKNING: Trekningen til Champions League-kvalifiseringen ble nylig gjennomført.

Kvalifiseringen i Porto Cervo vil starte så tidlig som 31. mai 2018, mens kvalifiseringen i St. Petersburg vil foregå i august. De 15 beste lagene fra hvert sted går til Champions League-finalen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen