DEKNING: Med InReach kan du sende og motta meldinger med mobilen i hele verden.

Satellittkommunikasjon i mikroformat

Garmin lanserer InReach Messenger. Den gir muligheter for å sende og motta meldinger.

Publisert

Med InReach Messenger kan du sende og motta meldinger fra over alt, via satellittnettverket til Iridium. Du kan bruke den som tracker, slik at de hjemme kan følge dine bevegelser, eller du kan bruke den som en nødsender. Du kan til og med motta værmeldinger.

Utviklet produkt

Vi testet InReach og Spot i 2013, og trykket på SOS-knappet. Den sendte oss til en nødsentral i USA. Trykker du på knappen i dag går nødmeldingen til Garmin IERCC, et døgnåpent nødredningssenter. Det nye produktet til Garmin veier bare 114 gram, tilsvarende en liten PBL.

KNØTT: Garmin InReach veier bare 114 gram.

– Skal du primært benytte enheten for sporing og mulighet til å sende informasjon, er det Spot/ InReach som gjelder. Ønsker du å være sikker på at en nødalarm kommer hurtig frem til en redningssentral, er det nødpeilesender/PLB som gjelder, sa Tore Wangsfjord den gangen fungerende avdelingsdirektør ved Hovedredningssentralen til redaksjonen.

Snakker med mobilen

InReach Messenger har en liten skjerm hvor du kan lese korte meldinger. Med Garmin-app på mobilen kan du bruke denne appen med å sende og motta meldinger med mobilen fra områder uten mobildekning. Du kan også sende gruppemeldinger til dem som følger din tur.

InReach Messenger har batterilevetid på opptil 28 dager, veldig mye lengre enn mobiltelefonen.

Krever abonnement

InReach Messenger koster bare 3 349 kroner, men krever et satellittabonnement. Her er det mye å velge blant, avhengig av hvordan den skal brukes. Om du skal krysse Atlanterhavet, og bruke produktet som en sikkerhetsfunksjon, så kan du klare deg med en måneds abonnement uten binding til 165 kroner. Da kan du sende sporinfo til 1 krone og 10 øre, få værinfo til 11 kroner, og sende meldinger på inntill 160 tegn for 5 kroner og 50 øre.

Tegner du expedition-abonnement koster det 705 kroner, og du kan sende ubegrenset med meldinger, og sende sporingsintervaller hvert andre minutt.