SPORING: Ny teknologi lar omverdenen følge turene dine hvor enn du er. Den kan også brukes til å melde fra om problemer.
TEST AV REDNINGSFLÅTER: Hovedpoenget med Spot og InReach er å sende meldinger, og muligheten du derved har for å fortelle at alt er bra ? hvor enn du er i verden.
HELIKOPTER
MINST: Spot var først og er minst, men enheten kan kun sende meldinger.
STØRST: InReach kan både sende og motta meldinger, og kan kobles opp mot mobiltelefonen.
WEB: Både Spot og InReach administeres via en nettside. De sender også posisjoner ? enten automatisk eller ved et tastetrykk.
APP: InReach har en gratis app hvor du har ulike funksjoner.
KART: InReach-appen er enkel i bruk. Den henter kontakter fra teleonen.
TRACKING: Yellowbrick brukes mye til tracking av regattaer rundt om i verden, også Watski Skagerrak TwoStar i Norge. Systemet bruker Iridium-satellittene slik som Imreach, men kan ikke sende meldinger eller SOS. Den billigste utgaven koster 3700 ...
PLB: Personal Locator Beacons, eller PLB, er små og er produktet Hovedredningsentralen anbefaler. I Norge må du ha konsesjon for å ha produktet, og det koster 600 kroner. Det er ingen mulighet for å melde om at alt er OK. Trykker du på knappen, er ...

Nødmelding via satellitt

Spot og InReach representerer en ny type sikkerhetsutstyr. Vi trykket på nødknappen får å se hva som skjedde.

Publisert Sist oppdatert

Satellitt-teknologi faller i pris, og nå kan du få utstyr du kan putte i lomma. Spot var først ute og er blitt et populært produkt for ekspedisjonsfolk. De har flere ulike enheter, og vi testet Spot Satellite GPS Messenger.

InReach er mer avansert, og produktet fikk en pris under båtutstyrsmessen Mets i høst. Både Spot og InReach er to produkter som gir mening straks man seiler ut av mobiltelefonen- og VHF-ens rekkevidde.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER