Intenst uten like

Ericsson 4 har nå mindre enn 70 nm til Boston og bak kommer tre konkurrenter fossende. Les Aksels Magdahls siste.

Publisert

Rom slør i 10 knops vind er varselet for de neste seks timene. Etappen kan avgjøres på seilvalg og vindvinkler.

Her er Aksel Magdahls siste betraktninger:

- Etter kaldfrontene som gav oss litt bry med blant annet 40 knops vind, seilte vi en veldig bra kryss mens vi var i Stealth Play i går. Vi var på riktig side hver gang skiftene kom, og seilte fint i medstrøm fra noen store virvler i Golfstrømmen hele veien. Dermed dro vi kraftig fra Azul som "skygget" oss på morgenkvisten før de slo bort.

Veivalget gjennom klaffet gjennom lettvindsområdet igjen, og før hval-eksklusjonssonen kom vi helt opp på siden av Ericsson 4 som hadde ligget 40 mil foran oss dagen før.

Dessverre hadde vi et uhell med en spinnaker for et par dager siden. Den løsnet fra masten og vi seilte over den i 25 knops fart. Det var den vi skulle brukt på lensen til eksklusjonssonen utenfor Boston. Enda en gang måtte vi se Ericsson 4 seile avsted helt uten å kunne gjøre noe med det.

Tøft når vi begynte å lukte etappeseier igjen. Selv har jeg utrolig lyst på

den og kjenner virkelig sinnet koke når muligheten glipper så unødvendig.

Slike muligheter kommer ikke hver dag.

I tillegg slapp Teleblue og Puma faretruende nær. De er raske, så vi trenger hver mil vi kan få. Spesielt om vi skal lense mer før mål. Nå har vi seilt inn i nesten vindstille på nordvesthjørnet av eksklusjonssonen. Teleblue og Puma var syv mil bak oss for to timer siden, men det er ganske tåkete så vi ser dem ikke enda. Det blir utrolig variabelt gjennom dagen, men jeg håper vi får noen timer med bra bris så vi kan komme oss i mål. Uten å treffe noen hval.

Aksel Magdahl

Ericsson 3

74 nautiske mil fra Boston

Magnus Olsson forteller om mannskapets små og store særheter her

Powered by Labrador CMS