Irland med båt nummer to i Volvo Ocean Race

Den kjente irske seileren Ger O'Rourke har kjøpt vinnerbåten fra det siste Volvo Ocean Race, ABN Amro One fra Ericsson og blir dermed det første laget som stiller med en første generasjons V70 i regattaen.

Publisert

Det er avisen Irish Times som idag rapporterer at Ger O'Rourke har kjøpt treninsgbåten til Ericsson teamet. Båten er oppgradert og sikkert den mest konkurransedyktige av båtene fra det siste racet. Ryktene forteller ar O´Rourke kun har et budsjett på fire millioner Euro til prosjektet som dermed blir amatørenes kamp mot proffene.

Aksel Magdahl som har seilt båten i hele vinter fra basen på Lanzarote er nå med å klargjøre båten som skal overleveres til de nye eierne om ca en uke.

Det er 20 år siden Irland sist hadde et lag i jorden rundt seilasen. Denne gangen stiller de altså med to båter og et samlet budsjett på 16 mill. Euro. Det er den største investeringen noen gang i irsk seilsport, og de to lagene vil etter alt å dømme samarbeide på flere områder.

Ifølge Magdahl er ABN Amro One, eller Ericsson 2 som den nå heter ganske konkrransedyktig med de nye båtene under visse forhold, men han påpeker at de nye reglene for V70 vil medføre at båten må fjerne noe vekt i bulben og dermed vil miste stabilitet. Også andre modifiseringer må til for å tilfredsstille de nye klassereglene.

O'Rourke som to ganger er kåret til Årets Seiler i Irland har planer om å delta med båten i BMW Round Ireland Race senere i juni, i konkurranse med den russiske V70.

Powered by Labrador CMS