ISAF lager verdenscup i Seiling

Det internasjonale seilforbundet ISAF vedtok på årsmøtet i Helsinki ifjor å etablere Verdenscup for OL klassene fra 2008. Nå følges vedtaket opp

Publisert

Arrangørene av Grade 1 regattaer er i dagene 1 og 2 februar invitert til ISAF hovedkvarteret i Southampton for å meisle ut planene for den kommende verdenscupen i Seiling. Arrangører fra Melbourne, Miami, Mallorca, Hyeres, Medemblik og Kiel skal sammen bli enige om et opplegg og det blir i første omgang disse seks som vil få tilbud om å arrangere verdenscupen for 2008. Senere kan andre arrangører komme til og ISAF vil i første omgang forsøke å få med arrangører fra Asia og Syd Amerika, men også Sail for Gold regattaen i Weymouth i England er en sterk kandidat, ikke minst fordi den olympiske regatta i 2012 skal arrangerers her. Verdenscupen vil kåre en sammenlagtvinner i hver av OL klassene etter en finaleregatta i ISAFs regi etter nærmere bestemte retningslinjer.

Det er derfor ikke korrekt når seilere og media referer til de eksistrende Grade 1 regattaer som verdenscup. En slik cup eksisterer foreløpig altså bare på papiret, men det er all grunn til å tro at ISAF vil lykkes med å etablere cupen fra 2008.

Powered by Labrador CMS