NYTT: ISAF bytter navn og setter nye mål.
NYTT: ISAF bytter navn og setter nye mål.

ISAF tar grep, og bytter navn

Organisasjonen som styrer seilsporten i verden heter nå «World Sailing»

Publisert Sist oppdatert

Seiling er en av de mest inkluderende idrett i verden, uavhengig av kjønn, alder eller kunnskaper, står det i pressemeldingen fra World Sailing. Det er vanlig å se besteforelder og barn i samme båt, kvinner og menn, eller funksjonsfriske og funksjonshemmede konkurrere mot hverandre. Alle kan seile mot hverandre på samme vilkår, og det gjør sporten unik.

World Sailing har utarbeidet mottoet «A sport of life».

Styrker Organisasjonen

World Sailing skal bli en forbedret utgave av ISAF. Organisasjonen skal bli mer åpen, kommunisere bedre, ha en sterkere styring og ta større ansvar.

–      Det blir en ny tid for seilingen, og vi gleder oss til å gjøre World Sailing best mulig, kommenterer Malcolm Page, markedsjef i World Sailing.

Skal utvikles videre

Nå som Organisasjonen skal utvikles er det naturlig å utvikle merkevaren ISAF også. – Vi har en stolt historie og tradisjon, men i noen områder ble vi sittende fast i fortiden. Ved å handle sammen i felles retning kan vi komme oss fremover, og vokse som en sport, heter det i pressemeldingen.

Vi vil se en samlet sport, enten det er snakk om barn  på vannet for første gang, vinnere i OL, eller deltagere i Vendee Globe.

Nasjonale forbund, klasseklubber og lokale initiativ skal få mer å si, og sammen skal vi gjøre sporten større, avslutter pressemeldingen.