ISAF ungdoms-VM med norske seilere

Uttakskriteriene for å bli tatt ut til å representere Norge i Volvo Youth Sailing ISAF World Championship i 2010 i Istanbul er nå klare.

Publisert

ISAF Youth Worlds 2010 arrangeres i tidsrommet 8-17. juli. Norges Seilforbund ønsker å sende seilere i følgende klasser:

Laser Radial - jente

Laser Radial - gutt

RS:X 8,5 - jente

RS:X 8,5 - gutt

29'er - åpen

I 29'er er det mulig å stille rene gutte- og jentelag, i tillegg til mixed lag. Norges Seilforbund vil kun sende et 29'er-lag der både gast og rormann har seilt kvalifiseringen sammen, og der begge i båten tilfredsstiller alderskravet for deltakelse.

For å få delta i 2010 må man være født i 1992 eller senere.

Uttaksregattaer og -kriterier er som følger:

RS:X og Laser Radial:

NC 1 (Brevik) og NC 3 (Asker)

Det er enkeltresultatene i seilasene i disse NC-er som teller, og det vil være en stryk etter fire seilaser, to stryk etter ti seilaser, og tre stryk etter seksten seilaser.

Dersom det etter disse to NC-er ikke er seilt mer enn tre seilaser, forbeholder NSF seg retten til å ta ut seilere i disse klassene basert på resultater og skjønn.

29'er:

NC 3 (Asker)

Her er resultatlisten sammenlagt bakgrunn for uttaket. Dersom det blir så få seilaser i Asker at det ikke blir noen stryk, vil også NC 4 (Svelvik/Horten) telle, da etter samme modell som for RS:X/Laser, slik at enkeltseilasene fra de to NC-er teller, med stryk etter 4, 10 og 16 seilte seilaser.

De båter/brett som etter uttaket er best, og aldersmessig kvalifiserer til deltakelse, vil få tilbud om å delta på NSF sitt opplegg rundt ISAF Youth Worlds 2010 i Tyrkia.

Det vil bli en egenandel (på ca. 6000 kroner) pr. seiler.

Norges Seilforbund vil sende trener til mesterskapet.Powered by Labrador CMS