DELTAGERE: Briefingen er unnagjort og nå gjør seilerne seg klare til start kl 12:00.
DELTAGERE: Briefingen er unnagjort og nå gjør seilerne seg klare til start kl 12:00.

Klart for Mesterens Mester i Åsgårdstrand

Norges beste seilere måler krefter under ideelle forhold i dag og i morgen.

Publisert Sist oppdatert

Det er en fin vind på 3-4 m/s fra nord i morgentimene i Åsgårdstrand, men vinden skal snu mot syd før første start kl 12.00 i dag. Vinden skal da være 3 m/s fra sydøst, og øke til 8 m/s mot kvelden.

I dag seiles det fleet av 10 båter. Med 29 lag, blir det tre felt. Det vil bli forsøkt å bli gjennomført flest mulig slike felt, hvor de ti beste vil komme til semifinalen i morgen. Det er lagt opp til 42 seilaser. Semifinalen vil starte lørdag ettermiddag, hvor de seks beste går til finalen etter tre seilaser. Vinneren vil bli beste lag ut av tre finaleomganger. Lørdag er det meldt frisk vind fra syd, 7-9 m/s.

SEILmagasinet har forsøkt å tippe resultatlisten. Du finner våre tips her. 

Følg med

Norges Seilforbund utstyrer båtene med tracking som kan følges direkte her. Facebooksiden til NSF vil bli brukt for å sende stemninger og oppdateringer. Vi som har blitt godt vant med direkte film og kommentarer fra Seilsportligaen vil bli litt skuffet over dekningen.  

– ​Forholdene er krevende for seilerne med 6-8 knops vind fra nordøst og relativt mye strøm som renner sørover. Strømmen gjorde at to av båtene i første seilas ikke sto toppmerket og måtte ta straffe for berøring, samt en av dem måtte ta en ekstra runde for å i hele tatt komme rundt merket. Det er meldt dreining til sør i løpet av formiddagen, meldes det fra banen. 

KAMP: Mesternes Mester seiles ut fra Åsgårdstrand
KAMP: Mesternes Mester seiles ut fra Åsgårdstrand