Jahre suveren Norgesmester i Melges 24

Generalprøven for neste års EM i Melges 24 i Haugesund ble en stor suksess med en av neste års favorittlag i hovedrollen.

Publisert

Årets NM samlet akkurat de nødvendige 20 båtene til at regattaen teller som gyldig NM, men Kristian Nergaards lag, Full Medal Jacket og Christoffer Sundbys lag mangler for at regattaen skulle få den valør som generalprlven til neste års EM fortjener.

I disses fravær var det ingen overraskelse at det ble Peder Jahre, Taja Saikova, Henning Astrup, Siverd Denneche og Jan Briseid som tok hjem tittelen. Laget har markert seg som et av verdens beste lag, og kunne vel ha vunnet selv med alle de nevnte til stede.

Kampen om de øvrige medaljene ble svært jevn, men det var Peder Nergaards lag som tok meget populære sølvmedaljer, og Erik Arthur som med bronse viste at han ikke har glemt gamle kunster. Det samme kan man si om Geir Dahl-Andersen som slo sin gamle 470 rival Herman Horn Johannessen i kampen om 4. plassen mens Kristoffer Spone tok 6. plass.

Arrangøren var ikke på topp når det gjelder resultatservise, og vi hører av seilerne at det også er forbedringspotensiale når det gjelder baneleggingen. Vær og forhold var ellers på topp, det samme  var arrangementet på land, og da får vi tro at Haugesund Seilforening benytter tiden frem til EM til å trene i å legge bøyer.

En som imidlertid var full av lovord om arrangementet var Herman Horn Johannessen:. - Hils til alle i Haugesund (og til alle som ikke var der) at dette var et fantastisk flott NM!!! Fantastisk bane, herlig vær, herlig på land, flinke arrangører og en herling gjeng med seilere fra både øst og vest! Gleder oss allerede til EM, vi skal legge oss i trening!

Se video laget av Haugesund Avis her

Powered by Labrador CMS