Ny 51-foter fra Jeanneau

For drøye tre millioner kroner får du nå en flunkende ny flytende luksusleilighet.

Paris

Nyhetene står ikke i kø på Paris Boat Show i år, men det er hele tre spennende nykommere rundt 50 fot. Dufour lanserer sin 560 Exclusive-modell og Beneteau stiller med nyheten Sense 51. Vi snakker om flytende leiligheter, og her skal vi se på Jeanneau 51.

 Uten merverdiavgift har denne båten en basispris i Frankrike på 276.700 euro, men det vil løpe på mange kostnader før båten er klar for eventyr på sjøen. Prisen vil nok i praksis ligge fra 3,5 millioner kroner og oppover, men så snakker vi om seilende luksusleilighet.

 Jeanneau og søster Beneteau er mestere i å bygge båter som ser lekre ut på utstilling. Denne er intet unntak. Cockpiten er vid og åpen med langsgående sofabenker. Under sprayhooden er det sjeselonger, hvor man kan slappe av i le for vær og vind. Dekket er flush og oversiktlig.

 Under dekk har utstillingsbåten innredning i lys eik, men kjøper kan velge mellom fire ulike materialer. Båten har tre kabiner: To akterkabiner, hvorav babord kabin har bad, mens det er et våtrom i forlengelse av kabinen på styrbord.

 Langtur

Byssa er stor og formet som en hestesko der kokken kan kokkelere med god støtte også i litt sjø. På motsatt side er kartbordet. Videre forover er det en stor sofabenk på babord side og salong med spisebord på styrbord.

 Forut finner vi rederlugaren. En stor og åpen lugar med eget bad i baugen. I likhet med de fleste båter som bygges i dag, har også denne store langsgående vinduer i skutesiden.

 Produsenten skryter av at dette er en «blue water sailboat», hvilket betyr at den skal egne seg for langturer. Dagens båter i denne størrelsen har to ratt. Her er det også pidestaller med plotter, kompass og instrumenter på begge sider av båten, og rormannen har fått et sete i borde som bør gi god oversikt forover. Båten er utstyrt med tyskerskjøte, slik at det ikke er i veien i cockpiten. I midten av cockpiten er det et kraftig bord, som antakelig også vil fungere som støtte for folk som sitter i lo sofabenk når båten krenger.

 Litt tankevekkende er det at med dagens boligpriser i Oslo kan du få en luksusbåt på over 50 fot for prisen av en ettroms leilighet.

 Norsk forhandler av Jeanneau er Heitmann Marin i Drøbak.