Ny yacht fra Jeanneau

Det franske verftet fornyer serien med litt mer påkostete seilbåter med en ny 60-foter.

Publisert Sist oppdatert

Philippe Briand og Andrew Winch har fått fornyet tillitt hos Jeanneau. Den nye 60-foteren legger seg mellom dagens 54 og 64-foter, og erstatter Jeanneau Yachts 57, den eldste modellen i serien. Verftet har også en 51-foter.

Kjente løsninger

Jeanneau Yachts 60 har klare likhetstrekk med resten av serien, men har også plukket opp detaljer fra de nyere Sun Odyssey-modellene. Skroget har fått mer volum, med mer bredde både forut, og akter. Cockpiten har fått en walk-around-løsning, som ble innført med Sun Odyssey 440. Løsningen gjør det mulig å bevege seg ut av cockpiten, og frem på dekk uten trinn.

Cockpiten får brede benker som fungerer som solsenger, mens alt av liner er trukket akter til rormannen. Styreposisjonene er trukket langt ut mot borde.

Båten presenteres i en «rask» versjon med standard rigg og stumme seil. Her er plassen bak rormannen kun en stort flatt dekk.

Båten kan også leveres med overbygget cockpit, i en stil som minner om Sun Loft 47. Denne båten blir presentert med rullemast.

VARIASJON: Båten har tre planløsninger med flere variasjoner.

Mange varianter

Hel 19 ulike innredningsløsninger kan Jeanneau tilby. Alle har byssa flyttet frem mot hovedskottet. Det gjør at salongen kommer det båten er bredest.

Båtens jollegarasje har en ny vri. På den gamle 57-foteren var jolla plassert på tvers. Nå er den i langskips retning. Det tar mer plass, men verftet har plassert jolla litt mot babord, slik at båten kan få en enorm eierlugar akter.

Jeanneau Yachts 60 skal presenteres på messen i Dusseldorf i januar.

INTERIØR: Salongen i den nye 60-foteren.
MASTER: Slik blir den med eierlugar akter.
MASTER: Slik blir den med eierlugar forut.