Jesper Bank i Færderseilasen

Den doble OL mesteren i seiling, danske Jesper Bank, idag leder og medeier i Elvstrøm Sails, gleder seg til dagens Færderseilas. Hans første.

Publisert

- Jeg har faktisk aldri seilt Færderseilasen tidligere, sa Jespen Bank da vi møtte han på Aker Brygge igår ettermiddag. Han er i Norge for å seile med en av favorittbåtene i LYS R40, Swan 42 Club båten «Lusso Lupo», tilhørende Jon Langø. Bank, som har tre OL medaljer i Soling, en bronse- og to gullmedaljer, er en av Danmarks beste seilere gjennom tidene, og var lenge engasjert på det tyske America´s Cup teamet under de siste seilasene.

- Nå blir det ikke tid til å ha egne seilprosjekter lenger, sier Bank som gikk inn på eiersiden i seilloftet samtidig som han overtok ledelsen hos Elvstrøm Sails der han også har vært ansatt tidigere som seilmaker. Han er også en ettertraktet foredragsholder i tema ledelse, noe det heller ikke blir mye tid til å følge opp med sitt engasjement i seilmakerbransjen.

«Lusso Lupo» forsterker dermed sjansene til en god plassering i det sterke R40 feltet der båten får konkurranse fra fjorårsvinneren «Flirt» og et kobbel andre spreke 40 fotere. - 40 fots klassen er særlig interessant, også i Danmark, sier Bank som regner med å få mye å gjøre når båtene setter kursen ut fjorden tidlig i ettermiddag.

Powered by Labrador CMS