Start og målgang i Sydeny.
Ella' s Pink Lady

Snart i mål med verdensrekord

Australske Jessica Watson er ventet til Sydney om få dager etter å ha fullført sin jorden rundt-seilas som verdens yngste solo-seiler.

Publisert Sist oppdatert

SNART FREMME: Jessica Watson, foto: jessicawatson.com.au

Jessica Watson og hennes 34-fots «Ella's Pink Lady» er om få dager ventet til Sydney, hvor hun den 15. mai vil bli mottatt av pressekorps, sponsorer, familie og fans fra hele verden.

Historisk

Watson vil ha krysset ekvator to ganger og seilt alene, uten stopp og uten assistanse de knappe 32.000 nm jorden rundt når hun når Syndney havn.

Den australske jenta la ut fra Sydney den 17.oktober 2009, og har siden krysset noen av de tøffeste havstrekningene på kloden, som

Kapp Horn, Cape Agulhas, Cape Leeuwin og sørøst om Tasmania. Båten er en Sparkman and Stephens 34.

Når hun kommer i mål vil hun dermed ha  lyktes i å fullføre sin store drøm, nemlig å seile jorden rundt alene som den yngste i verden noen sinne.

Ler av kritikken

Ungjenta har ikke bare høstet positive ord for sin store bragd. Allerede etter de første dagene ble hun rent ned av et skip på vei ut fra Queensland, noe som gjorde at båten måtte repareres og turen utsettes. Jessica selv hadde flaks og kom fra sammenstøtet uskadet, men kritiske røster mente at 16-åringen ikke var skikket til å foreta en jorden rundt-seilas alene.

Til tross for at Watson snart er i mål er det fortsatt enkelte som mener at hennes rekord ikke kan godkjennes. Noen mener hun er for ung i forhold til reglene, mens andre stiller spårsmål  om hun har jukset underveis og faktisk ikke seilte den uttalte distansen.

Men 16-åringen tar ifølge hjemmesiden all kritikken med knusende ro og ler av det hele.

– Hvis jeg ikke har seilt, hva skulle jeg liksom ha drevet med utpå her hele denne tiden? lurer hun.