Jevnt bra i Holland

Grade 1-regattaen for OL-klassene startet i dag i Medemblik under svært vekslende forhold. De norske seilerne gjorde samlet en god start på regattaen, uten de helt store enkeltprestasjonene.

Publisert

De beste resultatene var det Yngling-jentene, Star, RS:X for jenter og laserseilerne som sto for. Siren Sundby, Lise Birgitte Fredriksen og Alexandra Koefoed ser nå ut til å seile med bra selvtillit etter seieren i Hyeres. I dagens seilaser ble det 5., 8. og 4. plass og jentene ligger med det på 4. plass. De engelske verdensmestrene Sarah Ayton og lagvenninnene hennes ble slått i samtlige seilaser av de norske jentene. Leder gjør tyske Ulrike Schuemann med to første og en tredjeplass, foran Nederland og Russland.

Stargutta Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen ligger på en sterk 7. plass med BRA, SUI, NZL, SWE, POL og AUS foran, mens Jannicke Stålstrøm lgger på samme plass i RS:X med seilere fra ESP, NZL, FRA. og AUS foran seg på listene. Dermed er hun nasjonsmessig på 5.

I det store Laserfeltet med 118 båter fikk Stian Tuv best start på regattaen av de norske seilerne. Med plasseringene 9, 10 og 13 ligger Tuv på 14 plass, to plasser foran Kristian Ruth som har 25, 1 og 8. Blant jentene ligger Elin Samdal på 26. plass med samme poengsum som svenske Karin Söderström, mens Anette Melsom Myhre og Cathrine Gjerpen er henholdsvis nr. 58 og 60.

Christopher Gundersen og Frode Bovim ligger på 15. plass i 49er klassen etter første dags seilaser. Kanskje mot sin første topp 15-plassering i en Grade 1-regatta?

Peer Moberg var opprinnelig påmeldt, men deltar ikke i Finnjolleklassen.

Powered by Labrador CMS