Jorden rundt-regatta for amatører

– Dette kan alle være med på, sier Tore Taraldsvik, som er eneste nordmann av  400 deltakere i jorden rundt-seilasen Clipper Race.

Publisert

Foto: Clipper Race

Deltakerne er amatører fra 18 til 72 år, fordelt på tilsammen ti båter på 68 fot. Seilasen arrangeres av av Clipper Venture, og  har verdens første soloseiler jorden rundt, Sir Robin, som øverste leder. Alle båtene har proffesjonell skipper. Man trenger ikke delta på hele turen, og de fleste velger ut noen legg til vil være med på.

Tore Taraldsvik (64) er med på den sørafrikanske båten «Durban», hvor sørafrikanske Rickey Chalmers er skipper. De vant legg nummer to fra La Rochelle til Salvador i Brasil. Han skal videre delta på etappene Durban-Fremantle – Qingdao – Hwaii – California –Panama – Jamaica – New York– Halifax– Irland– Liverpool.

Taraldsvik mener Clipper Race er en jorden rundt-opplevelse som alle kan identifisere seg med, ikke bare proffene.

– Volvo Ocean Race og America’s Cup er underholdning, men Clipper Race er en opplevelse hvor  vanlige mennesker er med som mannskap.  Med på båtene er folk som aldri hadde seilt før de kom til de obligatoriske treningene i forkant av Clipper Race. Det finnes naturligvis også erfarne seilere, og blant mannskapene er en ung gutt som er på rehabilitering etter blodkreft og representerer Ellen Mc Arthurs Trust Fond. En annen deltaker seiler med kunstig.

- Mange deltar på  kun ett eller to legg, men med treningene og samlingene så blir det likevel en stor opplevelse, sier Taraldsvik.

Som deltaker i Clipper Race er man en del av et kulturelt fellesskap og mangfoldighet hele tiden.

Båt med budskap

Jorden rundt-seilasen Clipper Race brukes av noen båter til å kjempe for en god sak.

En av båtene, «Hull and Humber»,  samler inn underskrifter fra lokale myndightere underveis mot  moderne slavehandeel.

– Vi får se hvordan det går i de landene som har økonomiske interesser i land hvor menneskerettightene ikke følges opp så nøye, sier en spent Taraldsvik, som har  vært uti hardt vært før.

Han sto nemlig bokstavelig talt midt oppi tsunamien og passet ankeret i seilbåten sin da flødbølgene veltet innover stranden tretti meter lenger inn på Koh Phi Phi i Sør-Thailand  i 2004.

Les mer på www.clipperroundtheworld.com

Powered by Labrador CMS