Jorden rundt rekorden innen rekkevidde for Joyon

Mye tyder på at francis Joyon har greid å stabilisere riggen. Dermed går det mot fantastisk rekord for franskmannen som kan komme til å slå den forrige med 11 døgn.

Publisert

Francis Joyon og hans nesten 100 fot store trimaran er ventet til Brest 20-21 januar og kommer i så fall til å sette en utrolig sterk jorden rundt rekord for soloseilere med ca 60 døgns seilas. Får å sette en slik rekord i sin rette sammenheng må vi huske at det bare er fire år siden Bruno Peyron satte sin rekord for en fullt bemannet båt med 64 døgn på den sammen runden.

Joyon har hatt sit å stri med den siste uken etter at han på klatretur i masten for å reparere et storseilfall nærmest ved en tilfeldighet oppdaget at pinnen som holder styrbord vant til masten var i ferd med å skru seg ut. Det førte til flere klatreturer med mange slag til kroppen etter at Joyon ble slengt rundt 35 meter til værs. Nå ser det ut til at masten skal stå for resten av turen, men det har vært flere uhell. Rullesystemet til stagseilet har røket og blokka som holdt utstyret på plass smalt i dekket og laget hull. Dette måtte repareres og uten rullesystem har det også vært et slit når stagseilet skal heises og fires.

Nå ligger Joyon rett syd for Azorene og vinden har dreid såpass østlig at han igjen kan sette kursen mot målet. Det er spådd kraftig sør vest de kommende dagene, men det er viktig for Joyon at han kommer i mål på denne vinden som ifølge meteorolgen Jean-Yves Bernot skal stå til 21 før den erstattes av stiv nordavind.

Francis Joyon vant Amundsen trofeet for sin jorden rundt rekord for fire år siden. Nå kan ha få et nytt napp i det flotte trofeet. Det skal trolig deles ut under et arrangement i forbindelse med starten av Vendee Globe regattaen senere i år, men vi antar at giveren Jørgen Amunsen vil være på plass i Brest for å ta imot Joyon senere i uken.

Powered by Labrador CMS