Joyon én dag foran rekorden

Etter seks dagers seiling ligger Francis Joyon mer enn ett helt døgn foran Ellen MacArthurs jorden rundt rekord, men med 19000 nm igjen å seile er det ennå for tidlig å diskontere noen rekord.

Publisert

Også Ellen MacArthur som nå ser mulighetene for at rekorden hennes blir tatt, er rask til å understreke at det ennå er tidlig å ta noe for gitt. Hun lå selv på det meste fem døgn foran Joyons forrige rekord, men ved passering Brasil nordgående var forskjellen mellom de to så godt som utlignet. Det var bare takket være gode forhold det siste strekket at hun greide å hale rekorden i land.

Nå ligger Joyon 658 nm foran MacArthur, det vil si mer enn ett døgns seilas selv i den farten båten når har på rundt 20 knop som den har holdt helt siden start. Nå er det imidlertid like før IDEC skal passere Doldrums og Joyon er da avhengig av en rask passasje om han skal holde forspranget.

Om ikke lenge vil han innhente båtene i Barcelona World Race der de første har nå passert øyene utenfor Brasil og Vincent Riou og Sebastien Josse har en snau ledelse på Jean Pierre Dick og Damien Foxall

Powered by Labrador CMS