Mathisenbrødrene med EM gull i 49er
Mathisenbrødrene med EM gull i 49er

Norske mestere etter nervepirrende avslutning

Risørtvillingene Mads og Tomas Mathisen (22) ble europamestere for juniorer i 49er klassen etter neglebitende avslutning

Publisert Sist oppdatert

Mathisenbrødrene fikk en flott start på mesterskapet og ledet etter første dag med plasseringene 6, 2, 1 og 14. Andre dags seilaser ble kansellert på grunn av sterk vind og grov sjø på den portugisiske atlanterhavskysten ved Vilamoura. Det ble også dagens seilaser og resultatlisten etter onsdagens seilaser ble dermed stående. Her hadde Risørguttene plasseringene 9, 12 og 5. og med det vant de mesterskapet med 35 poeng, det samme som engelskmennene og Nick Roberts og Sam Battens og polske Mikolaj Staniul og Jacub Aztotch. Britene er ikke lenger juniorer, og polakkene som da tok sølv i EM var fire i Risørmesterskapet. Sølvvinnerne fra Risør, James Grummet og Daniel Budden havnet på 6. plass i Vilamoura. Man kan derfor si at de norske gullmedaljene kom som en solid revansje i forhold til resultatene fra mesterskapet i Risør der Mathisenbrødrene ble nummer 6. 

 

Målet for Mathisenbrørene er å kvalifisere seg til OL i Tokyo 2020, men først må de sikre nasjonskvalifiresing. Den eneste mulighet for det kommer i verdenscupen i italienske Genoa i april.