Kan mer enn å seile

At de norske fullriggereseilerne kan mer enn å klatre i riggen og brase seilene fikk vi slått fast under grillfesten etter ankomst torsdag kveld, da "Christian Radich" inviterte "Sørlandet" til vennskapelig utfordringer på hoveddekket.

Publisert

OVER: Underholdning fra "Sørlandet" på dekket. T.h.Styrkvinnene på "Sørlandet" Valerie Salis-Samaden fra Østerrike og Helene Moodie fra Danmark.

Sankt Petersburg;

Torsdag kveld møttes "Radich"-seilerne og"Sørlandet" til grillfest og underholdning om bord på "Christian Radich" i Sankt Petersburg.

Om bord under seilasen har vi vært delt inn i tre vaktgrupper, med fire timer på vakt og åtte timer fri. Hver av de tre gruppene hadde fått i oppgave å sørge for å underholde resten av gjengen, og det manglet ikke akkurat på kreativitet blant seilerne. Det ble nemlig øvet, diktet, sunget og visket i smug hele den siste dagen og natten før vi kom inn til Sankt Petersburg.

Kristiansand-skutas mannskap og medseilere imponerte stort med sitt unge "husband" og shantysyngende besetning, mens  "Radich" sørget for dikthyllest til konkurrenten, som kun ble slått med marginale seks minutter av oss.

Høydepunktet var likevel da "8-12"-vakta vår inviterte ledelsen på de to skutene til dyst på dekksdørken, hvor gutta mer eller mindre måtte rulle seg rundt og krabbe gjennom hverandre for å utføre oppgaven som ble pålagt dem. Til stående jubel og latter fra alle, inkludert dem selv.

Kaptein Halvor innrømmet han ble skikkelig overrasket og imponert over kreativitene og påfunnene til seilerne sine, og mente at dette var noe a det aller morsomte han hadde vært med på av denne typen sammenkomster.

Imponerte gjorde også Michiel Ellingsen, som hadde skrevet et langt dikt til konkurrenten "Sørlandet", med følgende utdrag:

Dristig fra Gdynia havn vi dro

med seiersvilje i vårt blod

Kjempe mot "Mir" vi skulle

Men se, der kom seil så fulle.

Fra det glade Sørlandet

den stolte fullrigger "Sørlandet"

I skarp seilas mot samme mål

skapte den mye rock 'n roll

Den fascinerte oss og skremte oss

Se! At det går an

Den gledet oss, men rystet oss

Se! hva den kan

Med hell, lykke og vind på vår side

kom seieren innenfor rekkevidde

Begge skuter brukte svart krutt

og kun seks minutter skilte oss

Den fascinerte oss og skremte oss

Se! At det går an

Den gledet oss, men rystet oss

Se! hva den kan

Men til tross for hard og jevn strid

har seilasen ikke avlet spild

i vennskap, med respekt og stooor takk

hyller vi på "Christian Radich"

den stolte "Sørlandet" og dens mannskap

med et tre-foldig hurra

Hipp hipp HURRA!

Av Michiel Ellingsen

Powered by Labrador CMS