Katamaran-maraton starter i dag
Katamaran-maraton starter i dag

Katamaran-maraton starter i dag

Mens resten av seil-Norge har sett frem til Færderseilasen, har Rune Aasberg og Kristian Ask forberedt seg til et av de hardeste shorthanded-racene som finnes. De er klare for start i Archipelago Raid som starter i dag, og en av dem de skal konkurrere mot er ingen ringere enn Dame Ellen MacArthur.

Publisert

Maratononseilasen i skjærgården mellom Stockholm og Finland samler noen av verdens beste seilere. Dame Ellen MacArthur er en av deltagerne som Aasberg/Ask skal konkurrere mot. MacArthur har valgt Archipelago Raid som den første regattaen hun deltar i på lenge.

– Vi har trent sammen i rundt 20 timer etter at vi bestemte oss for å bli med. Kjemien stemmer og hvis det ikke blir altfor mye vind, bør vi ha en sjanse til å gjøre det bra, sier Rune Aasberg i en pressemelding de har sendt ut.

Han er den eneste nordmannen som har deltatt to ganger i dette racet, og i fjor var han første nordmann. Den norske duoen har seks døgn med ytterst lite søvn, hard fysisk påkjenning og krevende øvelser foran seg.

De to har allerede spist høyenergimat i noen tid for å ha mest mulig å gå på i det startskuddet går. Etter den tid blir det lite tid til verken mat, søvn eller vanlige hygiene øvelser for seilerne.

Aasberg bruker Archipelago Raid som trening foran shorthandedseilingen med hans nye Express 40, som er klar om noen uker. Simrad OneStar blir første regatta for Aasberg i den nye båten.

Her kan du følge resultatene til det norske laget.