Kineserne inn i Green Team

Det irske Green Team i Volvo Ocean Race får nå med seg kinsisk hovedsponsor og døper om laget til Green Dragon Team

Publisert

Bak den kinesiske sponsorpakken står et konsortium av kinesiske bedrifter som skal offentligggjøres på et senere tidspunkt. Det er første gang Kina er involvert i jorden rundt regattaen, først med anløp i OL  byen Qingdao, nå med finansielt engasjement i et av lagene i regattaen, og senere med en kinesisk seiler på laget.

Det irske prosjektet har imidlertid allerede sterke bånd til Kina ettersom båten er bygget ved McConaghy Boats i Zhuha av et team med 90 kinesiske båtbyggere. Det er første gang en Volvo Open 70 er bygget i Kina.

De private irske sponsorene som finansierte byggingen av båten fortsetter imidlertid sitt engasjement i prosjektet.

- For syndikatet som har finansiert byggingen av båten er dette en kuliminering av to års støtte og engasjement. Båten seilte for første gang for en uke siden og vi er begeistret over resultatene av de første prøveseilasene, sier Eamon Conneely, Sailing Director og medlem av syndikatet.

 

I forbindelse med den kinesiske sponsorpakken ønsker man også å få med en kinesisk seiler på laget. Man håper at dette blir en av seilerne på det kinesiske OL laget og planlegger å invitere fem seilere til Irland etter OL for så å plukke ut en blant dem til å være med i selve jorden rundt seilasen.

Laget vil nå trene fra hvedbasen i Irland frem til båten setter kursen mot Alicante i slutten av september.

Powered by Labrador CMS