Kjus ut, Mørland Pedersen inn

Pensjonisttilværelsen for den tidligere toppalpinisten blir mer krevende enn han kanskje hadde planlagt. Nå blir det likevel ingen OL satsning i Star for ham.

Publisert

For toppidrettsutøveren Lasse Kjus er en OL satsning ikke noe det tas lett på. Det er enten full gass eller ingenting. Nå krever kleskolleksjon, kommentarjobb i NRK og familieliv sitt. Dermed hopper Kjus av starbåtprosjektet han og Eivind Melleby startet tidligere i høst, men han blir erstattet av en annen som nok har mer seilerfaring. Arendalsseileren Petter Mørland Pedersen går ombord og får sin debut i det Nordamerikanske mesterskapat allerede denne måneden. Til uken setter de to seg på flyet til Miami, der Starbåten venter.

I Seilas nr 9 som er i handelen senere i måneden presenterer vi NSFs nye landslag. Der finner du ikke Starlaget, men den erfarne Eivind Melleby som i midten av nittiårene var jevnbyrdig med Peer Moberg i Laser og som har holdt seilingen ved like siden, satser nå for fullt mot OL sammen med Mørland Pedersen.

De to dyktige seilerne skal foreløpig finansiere satsingen med egne midler og satser på å danne et konsortium med åtte finansielle partnere. Sportslig mener Melleby at det er nok tid før OL til en troverdig satsning. Det er idag mange tidligere laserseilere i Star og årets verdensmestere Hamish Pepper er en gammel konkurrent. Han og Carl Williams fra New Zealand har seilt i klassen i mindre enn seks måneder. Også sølvvinnerne fra VM, Robert Scheidt kommer fra Laser og han og Bruno Prada fra Brasil er begge nye i klassen. Svenskene Frederik Løøf og Anders Ekstrøm vant både EM og VM i sin første sesong i Star og det viser at gode seilere kan komme raskt opp, noe Melleby og Kjus viste da de med minimal trening hadde flere gode plasseringer i årets EM.

Peder Lunde jr og Per Olav Wiken tok OL sølv i Star i 1968 og brødrene Bjørn og Odd Roar Lofterød var godt fremme i klassen i 1972. I de senere år har Halvor Schøyen vært aktiv i Star, men til tross for habile resultater ble det ikke noen OL deltakelse ut av satsningen.

Melleby og Mørland Pedersen lar Staren ligge igjen i USA etter det kommende mesterskapet og planlegger hyppig trening i Florida utover vinteren.

Powered by Labrador CMS