Klar for jr. VM

Det dukker stadig nye seiltalenter opp. Marthe Enger Eide fra Bærum er tatt ut for å representere Norge i Laser Radial, men først er det Stor NM.

Publisert

Marthe Enger Eide er sulten på medaljer. I fjor ledet hun NM i begynnelsen men klarte ikke å holde plasseringen og endte på skuffende 5. Plass. I år er hun helt i toppen i e-jolle i Norge. Anette Melsom Myhre leder rankingen, men Marthe slo henne i siste Norges Cup.

Utypisk seiler

I motsetning til nesten alle toppseilere har ikke Marthe startet karrieren i Optimist. Marthe startet sent og gikk rett i e-jolle. Der har hun hatt en fantastsikk utvikling på få år. Nå er hun på ToppSeil og har blitt plukket ut av NSF for å seile for Norge i ISAF jr. VM. Der seiler de Laser Radial, en båt Marthe har minimal erfaring med. I fjor var det Anette Melsom Myhre som seilte for Norge. Hun kom også direkte fra E-jolle, men klarte å vinne en seilas i den ukjente båten. Marthe regner ikke med medaljer, men håper på gode enkeltplasseringer.

Satser mot OL 2012

Når Toppseil-seilerne blir 18 år blir de tvunget over i en OL-klasse. Det ligger i kortene at Marthe vil gå over til Laser Radial til neste år. Neste sommer er hun også ferdig med skolen og vil satse full tid på seilingen.

Flere gode seilere på vei

I Bærum seilforening er det en voldsom tilvekst på unge seilere. Så mange at det nesten er et problem å finne trenere. Det er også god rekruttering til e-jolle klassen, og veksten i Zoom 8 har ikke ødelagt for e-jolle klassen. Marthe trekker frem Nicholas Small fra Vestfjorden seilforening og Maria Mollestad fra Bærum som nye lovende tallenter som vi vil se mye av fremover.

Stor NM først

Sommerens første store mål er Stor NM i e-jolle. Hennes største konkurrenter er Anette Melsom Myhre og Mari Sveen, men det er også mange andre som kan gjøre det bra. Stor NM går i Horten og starter på torsdag neste uke. Etter NM blir det Laser frem til VM i Canada som starter 11. Juli.

Norske troppen til ISAF VM. Canada er

Laser Radial: Marthe Enger Eide

Laser: Inge Salvesen

Brett:  Halvard Holden Feragen

29er gutter: Andreas Sola Fischer og Baard Trondssønn Hübert

29er jenter: Karoline Palmer og Kristin Nyland

Powered by Labrador CMS