Klart for godværsregatta på Vestlandet

Når de 113 båtene legger ut fra Askøy Seilforenening imorgen presis kl 1300 venter 2-3 døgns lettværsseilas i skjærgården mellom Bergen og Stavanger. Vinner blir den som er best til å holde konsentrasjonen oppe

Publisert

Seilmakeren Doublehanded har brutt gjennom lydmuren og i år stiller ikke mindre enn 113 båter til start, mange av dem fra Østlandsområdet. Det unike er det at arrangøren har valgt å starte alle båtene samtidig. Foriuten at starten blir spektakulær er dette også det mest rettferdige. Det er spådd rolige vindforhold med vind fra nordvest og vest og de mange seilerne møter straks store strategiske ufordringer - skal man stikke til havs ved Marsteinen og seile utaskjærs på veen mot Stavanger, eller skal man gå de mange og lange sundene på veien sydover.

En ting er sikkert, de vel 80 nautiske milene til Stavanger kan ta sin tid, og ikke minst, turen tilbake kan by på store utfrdringer i vinden som er spådd enda lettere ut på fredagen. Utholdenhet og konsentrasjon blir nøklene til suksess.

Med mange gode seilere er det vanskelig å utpeke noen klare favoritter på forhånd, men blant de seks båtene i Mini 6.5 skal det godt gjøres å slå Karl Otto Book og  Leif Martin Drange. Ludvig Daae er full av selvtillit etter toppresultat i HH Skagen Race. Nå stiller han med Eivind Bøymo-Malm, men etter en kraftig grunnstøting på veien nordover med stor skade på kjølen, var det såvidt det holdt for laget å stille til start, med sparkling og sliping er båten nå fit for fight. Michael Nygaard og Bengt Danielsen seiler X-35 og blir avgjort å regne med, det samme gjør Simen Løvgren og Steinar Støre i den nye Sunfast 3200, og fersk med topplassering fra HH Skagen. Regn også med Tordis Lerøen og Leif Gunnar Sandtorv i en First 31.7 og  Bernt Svendsen og Joachim Nærø i Grand Soleil 45.

Seilas´ Mikkel Thommessen seiler Pronavia 38 «Solgang» sammen med Rudolf Ugelstad og vil forsøke å rapportere til www.seilas.no underveis.

Alt i alt tegner det til å bli et seilereventyr for de heldige som får være med på Seilmakerne Doublehanded de neste 2-3 døgnene med sommer i værmeldingene for Vestlandet.

Powered by Labrador CMS