Klart for Louis Vuitton Trophy regatta i Auckland

Minst like interessant som America´s Cup regattaen i Valencia, med tanke på deltakelsen av potensielle AC lag, er seilasene om Louis Vuitton Trophy som starter i Auckland denne uken.

Publisert

Louis Vuitton Trophy som seiles i America's Cup, versjon V båter hadde trekning for tirsdagens parsammensetning ved den kombinerte pressekonferanse og cocktail party ved Royal New Zealand Yacht Squadron idag.

Parene for morgendagens seilaser, de første på syv dager ble:

Mascalzone Latino Audi Team (NZL92) vs. ALL4ONE (NZL84),

Azzurra (NZL92) vs. TEAMORIGIN (NZL84),

Emirates Team New Zealand (NZL92) vs. Artemis (NZL84),

ALEPH Sailing Team (NZL92) vs Synergy Russian Sailing Team (NZL84).

De åtte lagene har brukt dagen til å orientere seg i de to båtene som stilles til disposisjon av Emirates Team NEw Zealand og som er trimmet for størst mulig likhet, og til lett trening under varierte forhold i farvannet ved innløpet til Auckland Harbour. I området der sjøbrisen fra Stillehavet og Tsmansjøen møtes er det til tider vindstille og svært varierende forhold.  Værmeldingen for imorgen byr på lett sydøst som skal øke utover dagen, og det er ventet mer vind utover i uken.

Dean Barker, skipper for Emirates Team New Zealand, vinneren av siste år Louis Vuitton Pacific Series, sa han regnet med at konkurransen ville bli tøff. Mange av lagene har trent i versjon V båtene siden sist og når det nå ser ut som at en ny America´s Cup regatta med åpen deltakelse står for døren har flere av lagene begynt hardtreningen.

Britiske Team Origin er et av dem. Her skal Ben Ainslie stå til rors og selv om han i helgen fikk bank av Barker i Omega Auckland Match Racing Regatta, er britene blant favorittene i regattaen. Det er også Mascalzone Latino Audi Team med Gavin Brady til rors, hovedutfordrer for de neste America's Cup seilasene. Sett med skandinaviske øyne skal det bli særlig interessant å følge Artemis teamet ledet av den svenske oljetraderen Torbjørn Tørnkvist med Paul Cayard som rormann.

Regattaen kan følges live hver dag på www.louisvuittontrophy.com. Dersom dekningen blir like bra som under regattaen i Nice ifjor høst, blir det noe å se frem for norske nattevåkere. Regattaen går fra middag til kl 1600 lokalt. Med 11 timers tidsforskjell betyr det fra  0100 til 0500 norsk tid.

Powered by Labrador CMS